KANELBOLLENS DAG

Kanelbolle, kanelsnurr, kanel i svingene, skillingsbolle… Kjær bakst har mange navn, si! Selv foretrekker jeg skillingsbolle. For meg finnes det ikke noe annet ord på denne smakfulle herligheten, som jeg elsket da jeg var barn. Skillingsbolle var kos. Luksus, faktisk. Noe som kun ble servert i bursdager, eller når vi skulle kose oss litt ekstra. Det kjekkeste var å bake boller sammen med mamma eller mormor… På med forkle, og så var det bare til å sette i gang ♥

Siden det i dag er kanelbollens dag, er det på sin plass å dele oppskriften på verdens beste veganske skillingsboller. Jeg har delt den før, men deler den igjen…. Disse er så gode at jeg får vann i munnen av tanken…

Du trenger: 

Bolledeig: 9 dl hvetemel • 2 dl sukker • 0,5 ts salt • 2 ts malt kardemomme • 0,5 ts bakepulver • 2 ts vaniljesukker • 100 gram vegansmør (Jeg bruker rapskokos fra Berit Nordstrand) • 3,5 dl plantemelk (jeg brukte Oatly sin iKaffe da jeg var tom for andre alternativer, og dette funket utmerket) • 50 gram fersk gjær

Fyll: 4 rause spiseskjeer vegansmør • Kanel • Sukker

Dette gjør du: 

1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og bland den inn i melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

2. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter. Jeg setter alltid bollen på badegulvet!

3. Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Kjevle deigen ut til en stor firkant. Skjær gjerne bort ujevne kanter slik at resultatet blir så jevnt som mulig.

4. Smør på margarinen, og dryss et herlig lag med kanel og sukker utover frikanten.

5. Begynn på den ene siden og rull deigen inn til en fast pølse. Skjær rullen opp i stykker med en skarp kniv, med tykkelse på cirka 2-3 centimeter. Fordel disse utover stekebrettene.

6. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Etterhev bollene under plast 20-30 minutter. Stek deretter bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter. De blir plutselig brune, så følg med de siste minuttene.

7. Serveres lune og deilige! Gjerne med en kopp kakao og favorittserien på TV! Nyt ♥

Det har vært en spesiell helg… Første lørdag på 7 uker uten dans, og det var ganske så vemodig her i sofakroken i går. Jeg unner jo alle de andre deltagerne å komme helt til topps, men skulle jo så inderlig ønske jeg fikk noen uker til… Sukk! Det tar tid å komme seg over kneiken, merker jeg. Og vet dere? Det er helt greit. Følelser er ikke noe man kan kontrollere, og nå gleder jeg meg bare så vanvittig til gjenforening i finaleuken ♥

Dennis har hatt en skikkelig guttehelg, så Falk og jeg har holdt fortet… Jeg elsker de dagene det er bare oss. Misforstå meg rett – det er best når vi alle tre er samlet, men samtidig er det noe helt spesielt når pappa er borte. Da har jeg ingen andre å lene meg på, og er den beste mammaen jeg kan være. 100% mamma!

Er forresten redd for at jeg ikke har gjær i kjøleskapet, for alt jeg vil ha nå er skillingsboller, haha. Baker du boller i dag?