Annonse

KJÆRE FOTBALLFRUE

Kjære Fotballfrue, 

Det måtte være noe med deg som ikke var 110%, og dette klarte media å hoste opp til min store glede! Misforstå meg rett, jeg er ikke glad for at du ikke har det bra, men jeg er glad for at et viktig tema blir bragt på banen. Som blogger er man dessverre et gigantisk target for mennesker uten manerer eller sosiale antenner. Ufine kommentarer, drittslenging og netthets er noe skremmende greier, og det er ubegripelig at enkelte er i stand til å lire av seg de mest forferdelige utsagn. Når det er sagt, så synes jeg at noe av kritikken finner sted på riktig plass, for dette her er faktisk ikke ok. 

Jeg har vært innom alle nettaviser hvor din bilderedigering er toppmateriale.. Forståelig nok, for det er noe ekstremt skremmende over det at en såpass profilert person som deg, med såpass stor påvirkningskraft og en kropp som er over gjennomsnittet, unormalt strøken, faktisk kan redigere seg selv tynnere etter uendelig mange utsagn vedr. det å være fornøyd med egen kropp. Vi skal sette pris på oss selv, vi skal elske hver eneste del av kroppen vår, rett og slett fordi vi er unik, og uansett hvor mange ganger man hører deg si det, kan det nok virke svært vanskelig for mange å faktisk tro på det du sier, når ordene kommer fra en veltrent frøken som er så bangable at man nesten ikke klarer å se på deg. For det er det du er, Caroline! Du er flott, og du har nok det veldig mange vil karakterisere som drømmekroppen over alle drømmekropper. 

Nå har det kommet frem at du i enkelte tilfeller har gjort deg selv mindre. Du har nektet for dette tidligere, men nå kom VG og Dagbladet og la bevisene på bordet. Dette kan ikke være lett, og jeg føler virkelig med meg, men jeg vil samtidig si at du har et stort ansvar i den rollen du befinner deg i. Det er ekstremt viktig at unge mennesker ser virkeligheten slik den faktisk er, og ikke gjennom noen photoshoppede øyne. Joda.. Det er da lov å drømme seg bort, og det er også viktig, men å strekke seg etter noe som faktisk ikke har rot i virkeligheten, med tanken om at dette er det perfekte liv skremmer meg.

 

 

 

På bloggen din er alt støvfritt. Slik vi ser det finnes der ikke en dårlig dag på din kant. Du har tid til alt. Du er en superkvinne. Du har en datter som er like perfekt som moren, et perfekt hus, to eller tre biler, du har tid til å lage mer eller mindre alle måltider fra bunnen av, du har tid til å blogge flere ganger om dagen, du har ikke en eneste dårlig dag, du krangler ikke med mannen din, du fiser luftfrisker og bæsjer blomster, du har tid til å løpe en mil før klokken har bikket syv på morgenkvisten, og du er vel egentlig det man kan kalle umennesklig. Du er flink! Det er det ingen tvil om.. Du har jobbet deg opp mot et nettsted med 100.000 daglige lesere, du lever godt av bloggen din, og slik jeg ser det jobber du iherdig for å nå dine mål, det står det respekt av. Samtidig må det være ekstremt tøft å alltid måtte vise de perfekte sider til en hver tid. Vi vet jo alle at man har dårlige dager, og at du velger å holde disse stundene for deg selv er helt greit. Du leverer et overfladisk produkt, og jeg mener bestemt at du ikke fortjener kritikk for nettopp dette. Vi vet jo alle hva bloggen din inneholder, og liker man ikke det man ser, er det bedre å logge ut enn å komme med opppgulp som ikke hører hjemme en eneste plass. 

Det jeg derimot mener du skal få kritikk for, er å legge noe av skylden på leserne dine. Jada, stygge kommentarer kan gjøre vondt som fy og få en til å føle seg så jævlig at det gjør vondt, men å unnskylde redigeringen med at kommentarene gjorde vondt, at du dermed følte deg dårlig, at du ser feil ut, og at det da har føltes ok å redigere litt på midjen, pupper, armen eller på et ben? Hvorfor ikke si det som det er? Hvorfor ikke fortelle at du føler deg shitty, at du har tidenes kjipeste dag, men å likevel fremvise et realistisk resultat av nettopp det å være litt nedfor? Jeg forstår ikke hvorfor alt skal være så himla perfekt hele tiden. Å redigere bort kviser og gjøre huden litt freshere synes jeg er helt ok. Å redigere farger og kontraster i bilder er også helt ok, men å gjøre en midje som i uganspunktet er så bittebitteliten mindre? Hvilke signaler sender dette til alle andre kvinner som er større enn deg? Hvor tykk er vi da egentlig? Burde vi ikke være fornøyd med kroppen vår likevel da? Slik du har proklamert så til de grader? 

Du forklarer som sagt at det er forventningene og dette presset som har drevet deg til til å foreta visse endringer, men kan det ikke være at mye av dette presset kommer fra deg selv? Du gir jo bevisst et inntrykk av en uvirkelig verden på bloggen din. Hvorfor har du da gitt leserne dine skyhøye forventninger hvis det har kostet deg så mye? Er det virkelig så uendelig viktig for deg at fasaden alltid er plettfri? Jeg er så nysgjerrig!

Jeg bekymrer meg over utviklingen. De sosiale mediene er noen skumle sons of bitches, men det som faktisk bekymrer meg mest er all feedbacken du får på at dette er helt ok. At det er helt innafor at du har redigert deg selv i et større omfang enn airbrush, og det er jaggu ikke få av dem som faktisk støtter deg her. Dette sjokkerer meg, det må jeg ærlig innrømme! Jeg støtter som sagt ikke drittslenging og ufyselige gloser, men jeg støtter konstruktiv kritikk, og det fortjener du i dette tilfellet. Det er min mening!

Jeg forstår at «Fotballfrue», eller nå «Caroline Berg Eriksen» er en merkevare, og at du har et image å ivareta, men om du mister deg selv oppi det hele.. Er det da verdt det? Hvorfor redigere bort deg selv og forandre på ting du ikke liker? På den måten tar du jo faktisk avstand fra den virkelige Caroline, mens du samtidig skaper et uærlig image du deretter må strekke deg etter. Jeg vet at du ikke ønsker å bidra til et større press enn det som allerede finnes i dagens samfunn, men her bommet du. Det er trist at en som tilsynelatende har det som plommen i egget, faktisk har følt presset så sterkt. Presset som du selv oppfordrer alle rundt deg til å stå i mot. Det burde i seg selv være grunnlag for å føre et mer naturlig og sunnere image.  

Så..

Kjære Caroline, kjære lesere.. Det er den uredigerte deg som er unik! Så enkelt er det bare. 

Sjekk gjerne ut: http://styleconnection.blogg.no/1386722229_diy__self_surgery.html

 

       

  

Annonse