Annonse

KJÆRE KVINNER, GRATULERER MED DAGEN!

Er det bare meg, eller blir man litt ekstra giret på en dag som denne? Kvinner, ass! Fy fader så bra dere er ♥ Denne dagen er så viktig, selv om det aller helst burde være helt unødvendig med en kvinnedag. At man i 2018 fortsatt må kjempe for likestilling er jo helt utrolig, men vi har jo heldigvis kommet langt! Likevel møter kvinner stadig nye utfordringer, som #metoo er et soleklart bevis på. Vi har sett – og ser – en endring der flere og flere kvinner ikke aksepterer det som tidligere ble akseptert, og at metoo gir en sterk mobilisering rundt kjønns- og likestillingsspørsmål, er det i hvert fall ingen tvil om! Jeg heier – jeg heier så sykt!

Jeg har mye på agendaen i dag, og kom akkurat hjem etter en liten visitt hos den fine gjengen i Tise, som står bak dette fantastiske tiltaket, som jeg skrev om for noen uker siden. Her har altså Jenny Skavlan og Tise gått sammen med jentene de ser på som de ledende rollemodellene i Norge, for å fremme og spre bevissthet om likestilling gjennom en unik, begrenset og bærekraftig kleskolleksjon. Jeg er så imponert, og ufattelig stolt over å få være en del av dette. Her snakker vi #GIRLPOWER på høyt plan!

Senere i dag blir det full action! Jeg skal tilbake til gjengen på Tise for å snakke litt om tiltaket nevnt over her. NRK synes nemlig dette er superspennende, så dette vil altså bli et innslag som kommer på TV litt senere i dag. I tillegg har Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland invitert til en paneldebatt klokken 19.00, om kroppspress mot unge og bloggernes ansvar. Jeg sitter i panelet, og arrangementet er åpent for alle. Se mer HER!

Deretter suser jeg oppover til Marienlyst, hvor jeg skal delta i Debatten sammen med en gjeng flotte folk. Her vil debatten gå ut på mye av det samme – nemlig influenceres ansvar. Jeg er så spent og giret atte hjelp… Og litt nervøs, selvfølgelig! Tune inn på NRK klokken 21.25 i kveld, om dere vil få med dere debatten.

Jeg må hoppe videre, men vil avslutte med et dikt av André Bjerke, som passer meget bra på en dag som denne. GRATULERER med dagen, vakre kvinner!

 

Kjerringa mot strømmen

I denne tid da frihet aktes lite,
kan det for nordmenn være godt å vite

at vi har fostret her på hjemlig mark
en frihetshelgen, større enn Jeanne d’Arc.

Hun var en av dem hvis nese det er ben i,
for hun var født prinsipielt uenig.

Hun har – fordi hun var så vrang og vrien –
fått evig liv i folkepoesien.

Og sjelden var en dame som fikk plass i
et eventyr, så eventyrlig trassig!

Hun lot seg ikke engang overmanne
da hun ble holdt med hodet under vannet.

Da var det bare stemmen vannet kvalte.
For hun stakk hånden opp. Og hånden talte!

To fingre dannet klippende en saks.
Så drev hun opp mot strømmen som en laks.

Og over fossen lå hun samme aften
i suveren protest mot tyngdekraften!

Hun holdt på sitt. Hun var den bedre del
av det vi kaller Norges folkesjel.

Hun er vår adel. Hun er frihetsdrømmen
hvis norske navn er: Kjerringa mot strømmen.

Hun er av dem jeg gjerne skulle kjenne.
Det beste i oss er i slekt med henne.

Annonse