Annonse

KJÆRE MAMMA!

//Lokal tid: 03.07

Mine fine 

Mammaen min har bursdag, og det skal ikke bli forbigått i stillhet. Å skrive et blogginlegg som ikke er dedikert henne, føles helt feil, så her kommer noen gloser om hvor nydelig mamsen min er.. Jeg kunne faktisk skrevet en hel bok om henne, men jeg skal prøve å fatte meg i korthet.. 

Kjære mamma!

I dag er dagen bare din, og selvom du alltid gjør ditt ytterste for at alle andre skal ha det bra, håper jeg at du i dag bare tillater deg selv å være det store midtpunket. Dette er din dag, og den skal kun dreie seg om deg!

Når jeg tenker på deg, blir jeg så uendelig stolt.. Stolt over å være din datter, og beundret over at du faktisk på tross av en alvorlig sykdom, alltid er så optimistisk og positiv. Så sterk, glad, sprudlende og morsom. Du har alltid et smil på lur, og selvom smertene kan være uutholdelig, lar du dem aldri ødelegge dagen din. Du er en fighter og en sann inspirasjon, og ditt smittende humør og fantastiske innstilling til livet, er ubeskrivelig inspirerende og beundringsverdig. 

Jeg må ofte klype meg selv i armen.. Har jeg virkelig kapret verdens beste mamma? Det er nesten for godt til å være sant, og jeg priser meg selv lykkelig og ekstremt heldig, som har en sånn fantastisk mor. Det er nemlig langt fra en selvfølge, og du har vært alt jeg har hatt behov for gjennom hele livet.

Da jeg vokste opp var det jo bare oss to, men vi trengte ingen andre. Vi var bestevenner, du og jeg.. Det er vi fortsatt, og det beste jeg visste som liten, var å være med deg.. Du var min favoritt lekekamerat og min favoritt rundt middagsbordet. Jeg savnet deg med det samme jeg gikk på skolen, og den ene gangen i året hvor du var på julebord, savnet jeg deg så voldsomt at jeg tok ut alle klærene dine fra klesskapet, for så å tulle meg inn i dem og gråte meg ihjel, helt til jeg sovnet i mormors armer. Haha, det er jo litt komisk, men det sier jo litt om hvor viktig du var for meg. Du var min favorittperson, og det er du fortsatt. Takk for at du er du!

Du har alltid vært der for meg.. Og for alle andre for den saks skyld. Jeg tror ikke det finnes en person som har møtt deg, som ikke har følt seg verdifull, for det er det du gjør med mennesker.. Du får dem til å føle seg verdifull, og du engasjerer deg alltid i andres liv.

Da jeg entret tenårene, var du aldri den mammaen som nektet den litt viltre ungdommen adgang, snarere tvert i mot.. Du lot alltid døren stå åpen for mine venner, og de følte seg alltid velkommen hjemme hos oss. Dette vet jeg at har vært svært betydningsfullt for hele gjengen, og på denne tiden bidro du til noe virkelig positivt. Dette ønsker jeg å takke deg tusen ganger for, mamma.. Det var ikke alltid like lett å være tenåring, men du fikk denne tiden til å bli så vanvittig mye enklere! Du var en person vi kunne komme til.. Vi kunne snakke med deg, og du var like god på å lytte som du var til å gi råd.. Du har gitt mange gode råd opp gjennom årene!

Jeg tenker tilbake til somrene på hytten..Hjelpes så mye jeg kan snakke om disse somrene! Noen av de aller fineste minnene har jeg herfra, og selvom hytten var liten og vi ikke hadde fasiliteter som dusj og vanlig toalett, var dette verdens beste sted. Å legge seg i den lille sengen på hytten mens du leste nattaeventyr, var rett og slett magisk.. Spesielt når man samtidig kunne nyte lyden av sauebjeller og fuglekvitter i de grønne omgivelsene like utenfor vinduet. Vi trengte ikke sydenturer eller teknologi.. Vi hadde hverandre, en flott familie og fint vær.. Det var jo alltid fint sommervær før i tiden, var det ikke det? Det er i hvert fall det jeg husker, hehe. Solskinn, kroneis, duften av nyklippet gress, gode klemmer, utelek og kos. Helt perfekt!

Apropos sommer.. 

Vi har innført en deilig tradisjon, og jeg elsker å tilbringe sommerferien med deg og Jon på «hytten» i Spania.. De ukene jeg tilbringer der med dere hver år, betyr så mye for meg, og jeg gleder meg allerede til neste sommer, sommeren etter det, og sommeren etter det igjen. Å feriere med foreldre er like koselig nå som i barndommen, og du skal vite at jeg setter enormt stor pris på denne tiden vi får sammen, både i Spania og hjemme! Takk gud for at dere flyttet til Oslo for noen år siden.. Det er så fint at du ikke er lenger unna enn en 10 minutters biltur!

Mamma.. Jeg kunne skrevet i det uendelige, men for at det ikke skal bli altfor mye hjerter og kjærlighet i én og samme forening, tror jeg vi stopper opp her. Takk igjen for at du er den du er, og for at du er MIN mamma. Gratulerer med dagen!

Jeg elsker deg herfra til evigheten og tilbake 

Annonse