Annonse

KJÆRE MENN!

I det siste har vi hørt mye dritt om menn. Menn som tafser, menn som klår. Menn som går over streken, menn som trakasserer, og menn som i grunn bare er skikkelig kjipe. Det er selvfølgelig kjipt med kjipe menn – og jeg støtter selvsagt ikke menn som trakasserer kvinner, eller som behandler kvinner dårlig, men jeg synes det er så viktig å ikke skjære alle over én kam. Trakassering skal vi ta på alvor. Men altså…  Jeg synes vi må tåle litt griseprat!

I en tid hvor det kan virke som at majoriteten hater menn, synes jeg det er på tide å gi mannfolka litt ros! De er jo tross alt en herlig rase, og i dag synes jeg landets flotte menn fortjener noen positive gloser.

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere finnes – uten dere hadde det vært skikkelig kjedelig å være kvinne. Dere beriker livet – det synes i hvert fall jeg, og det er nesten ikke en eneste en av mine aller beste historier som ikke inkluderer mannfolk, hah! Takk for gode historier!

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere ikke klager når det forventes at dere skal gjøre diverse små ting vi kanskje ser på som bagateller… Som å åpne syltetøyglass, f.eks. når vi kvinner ikke har sjans til å få det opp. Selv om glasset er fra krigens dager – og så inn i satans vanskelig å få opp, klarer dere det alltid! Snakk om viljestyrke, ass!

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere alltid er så tålmodig, og venter på oss kvinner. Jeg vet at vi bruker sjukt lang tid på mange unødvendige ting, men dere venter på oss likevel.

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere aldri (eller veldig sjelden) lar små og teite ting ødelegge dagen deres. Som om dere skulle fått kritikk for en jobb dere har gjort, f.eks, eller en kjip kommentar på et bilde i sosiale medier. Dere får ikke panikk og tror at hele verden er imot dere – dere er flinke til å gi faen, og der har vi kvinner mye å lære av dere!

Kjære menn, takk! Tusen takk for komplimenter, flørtende blikk, og for at dere får oss kvinner til å føle oss fine og tiltrekkende. Vi tar nok på oss finstasen først og fremst for å imponere andre kvinner, men let’s face it – julebordet eller årets kuleste fest hadde ikke vært like kul om det ikke hadde vært for menn!

Kjære menn, takk! Tusen takk for alt dere må «tåle» bare fordi dere er menn. Vi kan sippe og la tårene trille over noe så dumt som en rørende reklame på TV, men dere gutta – dere må liksom holde masken. Vi er veldig glad i at dere viser følelser – så la tårene strømme – men så vil vi jo samtidig ha barske menn som ikke bryr seg, men som bryr seg likevel. Du er jo en kald jævel om du ikke blir rørt av rørende videoer av katter og hunder på internett. Åhåj…

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere alltid bærer de tunge posene hjem fra handlerunden, eller alle posene som samles opp når vi er på shopping. Og takk for at dere i det hele tatt orker å bli med oss på shopping… Takk for at dere er fysisk sterke (eller i hvert fall må late som), og at dere alltid tar dere av tunge løft. «Kan du bære denne?«, «Kan du montere denne?«, «Kan du skru opp denne tunge hyllen?«, «Kan du bygge et slott til den prinsessen jeg er?» You fix!

Kjære menn, takk! Tusen takk for de små tingene som betyr så mye… Som at dere alltid holder døren for oss… For at dere alltid låner oss jakken hvis vi fryser – og det på tross av at dere er sjukt kald sjæl. Tusen takk for at dere alltid betaler – eller i hvert fall tilbyr dere å betale når dere er på date – det er noe som vi kvinner burde sette enda større pris på.

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere er så kule på tross av at vi kvinner kan være helt idiot noen ganger. Mange av oss har ofte en tendens til å stille umenneskelige krav til mannen vi vil dele livet vårt med, og ofrer ikke hvordan vi selv faktisk fremstår en tanke. Jeg har mistet tellingen over hvor mange kvinner jeg har møtt, som faktisk har en sjekkliste hvor alle punktene må kunne strykes ut før det i det hele tatt er aktuelt med en date. Her skal dere se ut som en gud, være høye, være velutstyrte, ha en god jobb, og en konto full av penger. Dere skal ha en bestemt stil, være følsomme – men ikke for mye. Dere skal ha gode verdier, men ikke være for snille. Dere skal å oss til å le. Og aller helst kunne håndtere et instrument som gitar eller piano.

Dere skal være like rå på kjøkkenet som i sengen, og være akkurat passe ville – ikke for mye, men akkurat nok til at dere kan kaste litt rundt på oss. Og det er jo selvfølgelig null stress å kaste rundt på oss, siden dere tross alt skal være interessert i trening. Muskler må dere ha, vett… Og så skal dere være gentlemen og romantiske, men samtidig være barske og bittelitt kostbare. Phew!

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere er så enkle å ha med å gjøre. Ref. punktet over her, så velger jeg å tro at mannfolk flest ikke opererer med slike lister, og at dere i grunn bare er fornøyd så lenge dere møter en kul dame dere får god kjemi med. Dere glemmer hva vi hadde på oss på forrige date, eller på fjorårets julebord, og driter loddrett i om vi tar på oss den samme kjolen som for mange kvinner er helt uaktuelt. En kjole er en kjole, liksom… Og jeg elsker det!

Kjære menn, takk! Tusen takk for at dere passer på oss, og får oss til å føle oss trygge. Tusen takk for at dere gikk i krigen for oss, og for at dere har forsørget oss siden tidenes morgen. Tusen takk for at dere finnes – dere beriker livet, og gjør verden til et bedre sted!


Del gjerne noe positivt om mannfolk i kommentarfeltet – i dag er det deres tur til å bli satt litt ekstra pris på ♥

Annonse