Annonse

DET KRIBLER I HELE KROPPEN

Den kriblingen man kjenner på nå like før 1. desember er den beste følelsen – julestemningen, som sakte men sikkert sniker seg innpå oss. Hvert eneste år har jeg som mål at førjulstiden skal bli ekstra hyggelig, og at jeg faktisk skal ta meg tid til å nyte denne tiden og alt som hører med. Dessverre har det vært altfor mye å ta seg av for meg de siste årene – sånn med tanke på nettbutikk og den fysiske butikken, men nå i år er jo ikke dette en del av min hverdag, og dermed får jeg mer tid til å gjøre mer ut av desember. I tillegg ønsker jeg å gi dere skikkelig julefølelse og god stemning på bloggen gjennom hele måneden, så nå er det bare til å se frem til julepynt, julekos, masse deilige veganske oppskrifter, og rett og slett 100% jul!

Denne julen er det flere ting jeg ønsker å gjennomføre, og under her kommer en aldri så liten liste – her er 10 ting jeg vil gjøre i desember:

JULEMARKED: Om tiden strekker til, ønsker vi å reise til ett av de supersjarmerende julemarkedene i enten Praha, Gdansk, London, Paris eller Budapest. Det er få ting som gir såpass mye julestemning som et julemarked i en romantisk by, så nå skal jeg sjekke litt opp i priser og tilgjengelighet.

JULETREPYNTING: Ta opp juletreet på førstkommende fredag, og pynte det sammen med Dennis mens julemusikken strømmer ut fra høyttaleren. Vi skal være iført koseklær og tøfler, og i koppen skal det selvsagt være varm julegløgg – mmmm!

JULEKALENDER: Følge med på en eller flere koselige julekalendere på TV. I fjor begynte jeg å se på Snøfall rundt 16. desember, og jeg var så lei meg over at jeg ikke hadde begynt å se den litt tidligere. En julekalender på TV vekker så nydelige minner fra barndommen, og i år skal jeg se både The Julekalender og en av de koselige julekalenderne for kidsa, haha. Favoritten min har alltid vært Amalies Jul og Skomaker Andersen, men Snøfall var også helt fantastisk.

JULEKONSERT: En annen ting som gir julestemning er julekonsert, og i år som i fjor har jeg gleden av å oppleve Kurt’en sammen med Stine og Pay. Åhåj som vi skal hygge på konsert, etterfulgt av en bedre middag og vin.

JULEBAKST: I år skal jeg bake, haha… Jeg har sagt så mange år på rad at jeg skal diske opp med deilig julebakst, men ikke én gang har jeg klart å gjennomføre dette. I år, derimot… I år skal jeg bake som bare juling, og jeg er så spent på om resultatet blir som jeg håper på.

JULEMUSIKK: Denne julen skal christmas-spillelisten på Spotify finpusses – og den skal inneholde de herligste julesanger som gir garantert julestemning. Jeg har klart å holde meg unna julemusikken, og skal klare å vente til fredag og 1. desember, hehe.

GLEDE ANDRE: Det er ingen hemmelighet at julen kan være ekstra tøff for veldig mange, og da er det viktig at man faktisk bruker litt tid og ressurser (om mulig) til å stille opp for dem som trenger det mest. I år ønsker jeg å invitere noen som er ny i Norge hjem på julemiddag, og så ønsker jeg å bli besøksvenn for noen som er ensom.

JULEBORD: Det er en tradisjon at det er jeg som inviterer til jentenes julebord, og i år som i fjor – og årene før det, skal jeg kline til med et helsikens kalas med god mat og fab underholdning. Jeg gleder meg sååå til det jeg ser på som ett av årets store høydepunkt – dette blir så bra!

BERGEN: Det blir liksom ikke jul uten en liten tur i pepperkakebyen i Bergen. Jeg har faktisk ikke vært i Bergen siden juni, og det er rett og slett ikke ok. Jeg savner den fantastiske byen mellom de 7 fjell, og skal definitivt ta turen over fjellet i løpet av desember.

UTENDØRS: Vi har jo denne uteplassen vår, som nå ser skikkelig stusselig ut. Jeg ønsker å gjøre det ekstra fint her nå i desember, slik at man får  julestemning i det man åpner porten. Jeg ser for meg julelys i hekken rundt stakittgjerdet, og selvfølgelig en egen julegran med lys fra topp til tå.

Vi er jo litt heldige her i Oslo – i morgen er det nemlig meldt masse snø, og resten av uken blir det minusgrader og sol. Det betyr jo faktisk at snøen kommer til å ligge til 1. desember, og dere aner ikke hvor mye jeg skal gjøre ut av denne dagen, haha. På fredag er det altså all about christmas, og jeg gleder meg til å ta dere med via Snapchat. Fy fader, folkens… Ventetiden er snart over!

Hva ønsker dere å gjøre i desember, skjønne venner?

Annonse