Annonse

KUN DET BESTE ER GODT NOK!

God kveld i stuggu, deilige venner!

Jeg vil bare starte et veldig annerledes og ikke minst viktig blogginnlegg, med å si at dere er så nydelige og forståelsesfulle, at jeg blir helt rørt. Takk for at dere alltid motiverer og inspirerer – dere er best!

For noen timer siden opplevde jeg noe som var skremmende og fint på samme tid.. Jeg var nemlig innom dyrebutikken for å handle litt mat til Fokus, og der ble jeg stående en stund å snakke med den fantastiske eieren. I denne butikken har jeg som regel alltid handlet maten til Fokus, og jeg føler de ansatte her virkelig vet hva de snakker om. Det er jo ikke alltid like enkelt å vite hva som er aller best for de små dyrene våre, og man tenker jo at man gir det aller beste til hunden sin, om man handler maten på en skikkelig dyrebutikk. 

Butikkfôr er fy-fy, det vet vi alle sammen, men det er jaggu ikke alle anbefalinger hos dyrebutikker som vil gjøre godt for hunden din. Det fikk jeg bekreftet i dag! 

Da jeg for noen uker siden skulle handle maten til Fokus på Dyrego Zoo på Sandvika, var jeg svært nøye på at jeg fikk det aller, aller beste for en godt voksen pomeranian, og begge jentene som var på jobb fant frem det beste de hadde. Rent kjøtt fra fryseren, som skulle tines og deretter serveres. Dette anbefalte de på det aller varmeste, og som uviten hundeeier, slukte jeg informasjonen uten å nøle. Jeg kjøpte en hel haug av disse pakkene, og gledet meg til å servere første runde til mitt lille gull. 

Første runde gikk som antatt ned på høykant. Fokus elsket det, og jeg satt igjen med et stort smil og en lykkefølelse over at jeg hadde funnet det aller beste fôret på markedet. Tipp topp, tenkte jeg..

Nå har han fått dette kjøttet i to uker, og er fortsatt like begeistret, men jeg har merket at han ikke er like god i magen som tidligere, og valgte derfor å dra tilbake til Hundehjørnet på Løkka, for å bytte til fôret han som regel får. Jeg forklarte situasjonen, og fikk en profesjonell og ikke minst informativ forklaring på hvorfor man absolutt IKKE skal gi rent kjøtt som eneste fôrtype. Det kan faktisk være veldig farlig da hunden ikke får i seg noen andre og ikke minst viktige næringsstoffer, og selvom jeg sikkert burde tenke så langt selv, stolte jeg blindt på jentene som faktisk burde vite hva de snakker om, FØR de gir anbefalinger til kundene.

Det er ganske så skremmende å vite i ettertid, at en voksen hund kan få kroniske nyreproblemer og andre skumle mangelsydommer, ved å kun fôre med kjøtt, noe jeg var på vei til å gjøre etter disse supre anbefalingene fra «fagfolk». Valper vil etter få uker få vekstforstyrrelser og skjelettlidelser, om dietten er ene og alene basert på kjøtt.

– Burde jeg visst dette? JA!
– Ville dette problemet vært et faktum for alle andre hundeeiere? NEI!
– Er det mange uvitende hundeeiere der ute, som også kunne gått i samme felle som meg? JA – derfor synes jeg det det var så himla viktig å skrive dette innlegget.  

Praten fortsatte hos Hundehjørnet, og jeg fikk også høre skrekkhistorier hvor selveste leverandøren av hunde- og kattefôr, ikke har snøring på hva de faktisk står og selger til butikkene. En av leverandørene kom innom for å selge noe kattefôr, som visst nok skulle være det beste på markedet, og ikke minst bra for allergiske hunder. Da jentene på Hundehjørnet stilte spørsmål ved en del påstander som etter boken ikke var korrekt, ble selgeren svært brydd og usikker, og det viser hvor lite man faktisk (i enkelte tilfeller) må kunne for å være selger for dyrefôr.

De fleste leverandører krever nok en eller annen utdannelse innenfor dyrepleie, men det er nok garantert andre leverandører som ikke ser på dette som like viktig. Hva om disse damene på Sandvika har blitt presentert for fôrtyper som i følge leverandøren selv, er helt FANTASTISK! Hva om ingen av dem egentlig ikke har peiling, da har man jo et relativt stort problem, eller? 

Vær obs, alle dere herlige hunde- og katteeiere der ute. Velg en dyrebutikk hvor personalet faktisk vet hva de snakker om, for hvis verken du eller dem vet, hvordan skal man da vite at man gir hunden eller katten det beste av det beste? Man kan visst ikke stole på alle.. 

Og nei.. Dette er ikke reklame for Hundehjørnet. Bare en varm abefaling av en svært fornøyd kunde, som detter stor pris på at de ansatte har en relevant utdannelse i forhold til det de driver med, og kan derfor gi sine kunder de aller beste anbefalingene 

Klem i fleng 

 

Annonse