Annonse

KVINNFOLK I TRAFIKKEN!!

Hei igjen, babes!

Nå må vi faktisk snakke litt om kvinnfolk i trafikken, ok? For det er faktisk noe som irriterer meg grenseløst. JA.. Jeg er et kvinnfolk i trafikken sjæl, og noen ganger kjører jeg som en idiot, men jeg mener bestemt at «kvinnfolk bak rattet» er et begrep man ofte bruker når trafikkbildet føkker seg til.. «arrg.. Det er sikkert en dame i den bilden foran der, som skaper denne sjukt irriterende køen, kvinnfolk i trafikken, ass«, og veldig mange ganger er det som regel det.. 

NB! Denne teksten er ikke ment til ALLE kvinner bak rattet, men til dem man skulle tro hadde fått førerkortet i et kinderegg. 

Så.. 

La oss snakke litt mer om «kvinnfolk i trafikken«…

I dag har jeg opplevd følgende.. 

1. Å nesten bli påkjørt midt i et gangfelt!
2. Å nesten få en bil most inn i siden, grunnet mislighold av vikeplikt. 

Og disse to hendelsene med bare noen timers mellomrom.

Kjære kvinner.. Om man ikke kjører på forkjørsvei, så har man faktisk noe som heter vikeplikt, for biler som kommer fra høyre. Det går ikke an å fyre gasspedalen i bånn når du skal ut fra en sidevei, UTEN å se deg til høyre, og bare satse på at det går bra. Hadde det ikke i dag vært for at jeg var over gjennomsnittet oppmerksom, hadde jeg sikkert ikke sittet her med en bil uten en skramme, og hele hendelsen fikk meg til å tenke på alle de gangene jeg ser damer bak rattet, som ser ut til å ikke ha en anelse om hva de driver med. 

Mannfolk er ikke mye bedre – de går på et par smeller de også, og det kommer jo frem i flere undersøkelser at menn er verstingene. Dette stemmer sikkert i mange tilfeller, men jeg tror likevel ikke på at kvinner er så mye tryggere bilister enn menn.

Det var også et kvinnfolk som holdt på å kjøre på meg da jeg gikk over et gangfeltet i sted…

Jeg måtte typ hoppe tilbake for å unngå å bli påkjøprt av den forbanna SCHTØGGE Nissan Leafen, og glosene som kom ut av kjeften min fikk kvinnen bak rattet heldigvis høre, da vinduet var åpent. Hva faen? Når en person går over et gangfelt – et gangfelt du ikke kan unngå å få med deg på flere kilometers avstad, kan det være en idé å poppe et par chill pills, og bruke den ene pedalen som heter bremsen. Det er en pedal man bør være i stand til å bruke – den kan nemlig komme veldig godt med!

Når jeg tenker på hva som skal til for å kunne omtales som en flink bilist, så er det en person som klarer å se det totale trafikkbildet. At man kan forutse det som skjer litt lenger fremme, og ikke bare det som foregår rett foran bilen. Når det er et gangfelt like etter du kjører ut av en rundkjøring f.eks., så kan det være en idé å bruke hodet til å tenke over at det kanskje kommer noen fotgjengere over veien, og at du da kanskje kan slippe frem bilene som kommer fra høyre gjennom rundkjøringen, selvom de egentlig har vikeplikt for deg. Du må ikke på død og liv stå på ditt og fyke ut i en rundkjøring som du ikke klarer å komme deg ut fra, for her føkker du opp hele trafikkbildet, og forhindrer en fin flyt. 

Dette skjer hele tiden –  jeg opplever dette veldig ofte når jeg kjører rundt i byen her i Oslo, og hvem er det som i de aller fleste tilfellene skaper kvalme og irritasjon i rundkjøringen? Kvinner.. Damer! Damer som kun bryr seg om seg og sitt, og det er lite innafor…

Det som også forhindrer denne fine flyten, er dem som ikke klarer å komme seg ut av et veikryss, i det samme sekundet det røde lyset forvandles til grønt. «Åj, se der ja.. Nå eeeer deeet grøøønt lyyyyys, oooog daaaaa eeer deeeet veeeeel pååå tiiiiideeee å seeeetteee biiileeeen iiii føøørstee giiir, oog kooommeee seeeg uuut aaaav kryyysseeet«.. MY GOD!! Få gang, for pokker! Kom deg ut av krysset før det enda en gang blir rødt lys!

Om jeg ikke tar helt feil, leste jeg en gang et sted, at nordmenn er verstinger i verden, når det kommer til fin trafikkflyt, og når det gjelder å komme seg effektivt ut av lysregulerte veikryss. Det forundrer meg ikke, for å si det sånn..

Og så har man dem som soser i trafikken – som ikke helt vet hvor de skal, og som i stedet for å blinke seg inn til siden for å kartlegge hvor de er og hvor de er på vei, blir kjørende i sikksakk i snegletempo. DÈT er pokker ta så irriterende, men dette er irritasjon som retter seg mot både kvinner og menn. Mest kvinner, det er faktisk de som er mest irriterende i trafikken, og sånn er det bare. 

Alrigt.. Det er på tide å runde av her nå før jeg får altfor mange sure kvinnfolk etter meg, haha, men skal vi ikke bare være enige i at enklete kvinner må skjerpe seg litt i trafikken, og begynne å interessere seg mer for ord som både trafikkflyt og vikeplikt? Flotte greier, da er vi enig!

Hva er det mest irritende dere har opplevd i trafikken? Nå er jeg skikkelig spent, og ser for meg at flere av dere kan bruke kommentarfeltet til å uttrykke litt frustrasjon, haha!

Peace & Love ♥

Annonse