Annonse

LANGT IFRA VOLDTEKT!!

Heia, vakringer ♥

For noen dager siden leste jeg en anonym kronikk i Aftenposten, skrevet av en 20 år gammel jente, som mente at hun hadde blitt voldtatt av kjæresten sin. Denne kronikken – ordene hennes skrevet sort på hvitt, er noe jeg ikke klarer å slutte å tenke på, og må i den anledning få ut mine tanker her på bloggen. 

Kjære Anonym, du kan ikke kalle dette voldtekt. 

Jeg blir sjokkert over hvor hensynsløs denne kvinnen faktisk er, som fremstiller en uskyldig mann som en overgriper. Dere liggrer nakne i sengen, koser og kysser men skal ikke ha sex. Han tar initiativet til at du skal gi han en BJ, du vil ikke, men du sier ikke nei. Du gjør det bare.. Gjentatte ganger. Du sier fortsatt ikke nei. To år senere kommer det frem at du mener at kjæresten din voldtok deg, og kjæresten din sitter igjen med en enorm skyldfølelse.. Han er stemplet som voldtektsmann i dine øyne! Dette er helt ubegripelig.

Din usikkerhet og manglende evne til å kommunisere kan ikke legges over på denne stakkars gutten! Usikkerhet er helt alminnelig, og ikke minst forståelig, men at du ikke klarte å si i mot og sette grenser for deg selv, kan ikke legges over på han. Du var helt klar og bevisst, du var ikke beruset og i stand til å si nei. I mine øyne blir dette et misbruk av ordet, voldtekt! Her kriminaliserer du kjæresten din, som du for øvrig fortsatt er sammen med og beskriver som omtenksom og fantastisk. Dette er hårreisende!

Grunnen til at jeg velger å snakke litt om dette, er for at vi alle skal forstå viktigheten av kommunikasjon. I et forhold er kommunikasjon alfa omega, det er grunnmuren og limet i forholdet.. Kan man ikke kommunisere godt, kan samlivet by på store utfordringer. Man må kunne snakke sammen og ta initiativ. Initiativ til prat, til kos, til sex, til et NEI! Har man ikke lyst må dette formidles. Man kan ikke (som i dette tilfellet) komme to år senere med en påstand om, voldtekt, når ordet NEI aldri ble tatt i bruk.

I tillegg er det viktig å få frem hva som faktisk er en voldtekt, og hva som ikke er det. Er det virkelig voldtekt, når man frivillig har sex med en kvinne eller mann, selvom man innerst inne ikke har lyst? Jeg er enig med Wikipedia; En voldtekt er en forbrytelse og et seksuelt overgrep der noen blir påtvunget seksuell omgang, ofte ved bruk av trusler, vold, våpen eller medikamenter. 

Denne kronikken er et eneste stort hån mot de virkelige voldtektsofferne der ute.. De som faktisk har blitt påtvunget seksuell omgang, og som har kjempet en kamp med livet som innsats. Som til slutt måtte innse slaget som tapt! Som har fått livet sitt ødelagt. Som har blitt utsatt for en alvorlig forbrytelse, og i tillegg blitt utsatt for en grov krenkelse som rammer flere sider av ens personlige frihet..

Man jo virkelig bekymre seg over utviklingen i samfunnet, hvis det er i denne retningen vi er på vei. Hva skal man si til sine barn når man skal snakke om sex? «Aldri ligg med noen, vennen min. Ikke engang kjæresten din. Det kan hende det er voldtekt uten at du vet det!!!????» NEI! Det går faktisk ikke an. Det er ikke ok!

Kjære jenter.. Vær så inn i satans forsiktig med hvem dere stempler som voldtektsmenn. Tenk dere godt om før dere kommer med slike påstander – påstander som kan ødelegge et helt liv! Ufrivillig sex, uten å gi noe som helst uttrykk for at sexen faktisk er ufrivillig, er ikke voldtekt. Stå opp for deg selv, kvinne.. Si nei! Gi beskjed! Kommuniser! 

Annonse