Annonse

LITT OM ALT…

Reklame: Sponset pysjamas

Dere er så fine, kjære leserne mine!

Det var en eksplosjon av engasjement på mitt forrige innlegg, og tiden jeg har hatt til overs, har jeg brukt til å svare på meldinger som har tikket inn i ulike innbokser, fra svært unge mennesker som kjenner seg igjen. Og det er når jeg får høre fra ungdommer helt ned i 13-årsalderen at de ruser seg på fentanyl flere ganger i uken, at jeg virkelig forstår viktigheten av å skrive åpent om min fortid med rus. Det er skremmende at altfor mange er så ukritiske til hva de putter i kroppen, men jeg har jo selv vært en av de ytterst ukritiske… Jeg vet hvor enkelt det er å tenke at «det skjer ikke meg. Jeg er uovervinnelig» …

Jeg skal prøve å gjøre noe mer og noe større ut av dette – det er noe jeg har tenkt på lenge. Jeg må bare finne tiden, og finne ut hva jeg kan gjøre og bidra med. Fortsett å dele deres historier og opplevelser, så skal jeg i hvert fall prøve å svare dere alle. Dere er ikke alene, og jeg er her for dere om dere trenger noen å skrive med!

Ellers suser dagene forbi, og jeg kan ikke fatte og begripe at vi har bodd i Drammen i snart 2 uker allerede. Og hvem skulle tro at vi har flyttet til winter wonderland? Her blir jo snøen liggende, og det lover jo godt for julen 2020, haha. Det er definitivt større sjanse for hvit jul her enn i hovedstaden, og jeg kjenner at jeg gleder meg allerede. I mellomtiden får vi vel heller tørke støv av langrennskiene og komme oss ut i løypen… Kanskje det blir langennsfolk ut av oss også? Det hadde tatt seg ut, haha.

Husker dere forresten at jeg var på kaffeslabberas hos to herlige kvinns for litt siden? Gründerne bak noia.shop? Fy søren for noen bra damer! Guro og Kristin står bak et fantastisk konsept – nemlig en moteplattform som representerer deres gode verdier og som gjør det litt lettere for oss å velge bærekraftig mote! Jeg ble ganske overrasket da jeg fant ut at tekstilindustrien forurenser mer enn all sjøfart og flytrafikk til sammen, så det er ingen hemmelighet at det ikke er særlig bærekraftig å shoppe nye antrekk annenhver uke. Men klær trenger man jo fra tid til annen, ikke sant?

Ingen av oss er verken perfekte eller feilfrie – og vi kan heller ikke gjøre absolutt alt riktig. Det vi derimot kan gjøre for å redusere miljøavtrykket vårt – og som jeg heier så inderlig på – er de små enkle grepene man kan gjøre i hverdagen. Som å kutte kjøttet tre ganger i uken, f.eks. eller å velge vintage/gjenbruk og bærekraftige merker når man får lyst på nye tilskudd til garderoben! Jentene stiller høye krav til hvor produktene produseres og at det er under gode arbeidsvilkår. Produktene er i tillegg av økologiske materialer uten kjemikalier eller resirkulert/gjenbruk, noe som bidrar til positive ringvirkninger.

Den nydelige pysjamasen (overdel her / underdel her) jeg har på meg her kommer fra det danske bærekraftige merket Underprotection, og er vegansk godkjent av PETA.
Jeg har også en superdeilig kåpe fra noia.shop som jeg bor i om dagen. Den er fra Ecoalf, som står bak prosjektet; «Upcycling the Oceans«. Prosjektet bidrar til å fjerne marint avfall fra bunnen av havene, takket være samarbeid fra fiskere. Hovedmålet er å gjenvinne søppel som ødelegger havet, og omforme det til klær og tilbehør. Det føles ganske alright å gå rundt i en råkul jakke, som også er laget av søppel. Høy fem og tommel opp!

Noia.shop finner du også vintage/re design, og hvis du bor i Oslo, budes klærne til deg via sykkelbud. Mer miljøvennlig enn det, blir det faktisk ikke!

Rabattkoden KRISTIN30 gir deg 30% rabatt på ditt første kjøp (ikke salgsvarer) . Jeg er så glad for at jentene bak noia.shop gjør det mulig for oss å handle klær med god samvittighet!

I kveld suser jeg innover til Fornebu for å være med på en TV-produksjon i regi av NRK. Det er et direktesendt program som går på TV i kveld, så da kan dere kanskje gjette hva jeg skal være med på? Dette blir gøy!

Og sånn helt på tampen… Det blir mer bolig etterhvert, altså. Jeg vet at mange er kjempegiret på å se mer av huset, så nå skal vi bare komme litt mer på plass før vi viser frem vårt nye drømmehjem.

Nyt lørdagen, fininger ♥

Annonse