Annonse

LOCKDOWN: DETTE GJØR VI FOR Å FÅ DAGENE TIL Å GÅ…

Dagene med hjemmekontor og lock down kan bli utfordrende for mange – til og med for oss som er så «dreven» på hjemmekontor, og det å tilbringe ekstremt mye tid sammen. Nå er vi jo også ganske heldige som nylig har kommet på plass i ny bolig, og som i den anledning har mye på agendagen som får dagene til å gå. Likevel har jeg noen punkter klar på listen, over ting vi kan gjøre for å gjøre tiden fremover litt kjekkere og innholdsrik. Kanskje denne listen også kan være til inspirasjon for dere?

♥ Belinda har jo lært meg en ting eller to om planter, men nå får jeg tid til å virkelig sette meg inn i planteriket, og tilegne meg kunnskap om de grønne herlighetene som har flyttet inn til oss. Jeg har store planer om at disse plantene skal overleve, og da gjelder det å behandle dem på riktig vis!

♥ Skape en kreativ garderobeløsning på budsjett i både gangen og på soverom. Vi hadde jo en møbelsnekker på besøk, vet dere, som skulle se på mulighetene for å skreddersy en løsning. Jeg hadde en fornemmelse av at dette ville komme til å koste penger, men ikke i nærheten av den summen vi nylig fikk tilbud på, hah. Jeg fikk mildt sagt bakoversveis, så dette får vi heller løse selv, haha.

♥ Prøve meg på tapetsering av vegg på Falk sitt soverom. Iiiiik! Jeg har hørt at dette er forbaska vanskelig, men jeg liker jo å bryne meg på en real utfordring. Han skal nemlig få Marvel-tapet her i Drammen også, så nå skal det bli byggmester Bob-tendenser og tapetsering for alle penga!

♥ Gå gjennom alle esker som ble med fra kjelleren i flyttelasset. Jeg aner ikke hva som befinner seg i dem, og hvis jeg ikke tar helt feil, stammer noen av disse eskene fra tiden på Bislett for 10 år siden, hah. Dette kan jo bli en spennende skattejakt! OG… Jeg tror det gjemmer seg en supernintendo i en av eskene, som kunne kommet godt med i disse dager.

♥ Lage mange deilige middagsretter med inspirasjon fra Veganmisjonen, Vegetarbloggen og Green Bonanza. Med større kjøkken og mye benkeplass har det blitt ekstra hyggelig å lage mat, så nå skal ho mor kose seg med matlaging!

♥ Blåse støv av brettspillene, og arrangere spillkvelder med Dennis. Hvor koselig er det vel ikke å spille scrabble, f.eks., mens man deler en flaske vin og hører på smooth jazz? Dette står på kveldens agenda!

♥ FaceTime med venner og familie – og til og med naboen. I går ble vi invitert av våre nye naboer til en FaceTime date etter at ungene våre var lagt, og hvor koselig og unorsk er vel ikke dette? I disse korona-tider må man finne kreative måter å være sammen på, og dette var rett og slett superhyggelig. Så satt vi der – i hver vår stue med hver sin øl – og skålte med hverandre mens vi ble bedre kjent. TO (!!!) timer fløy forbi, og jeg smiler fortsatt. Dette var skikkelig hyggelig!

♥ Organisere alle skuffer, skape system, og kaste gamle dokumenter man ikke trenger. Nå skal alt få sin faste plass, og jeg må jo innrømme at vi har dratt med oss altfor mye som egentlig burde vært kastet. For hva skal man egentlig med ringpermer stappa med gamle regninger? Dette må jeg gjøre noe med ASAP!

♥ Bli kjent med vårt nye nabolag, og gå på trilleturer når solen skinner. Vi har alle godt av frisk luft, og heldigvis kan vi få dette rett utenfor døren. Vi har fine turstier og flott natur i umiddelbar nærhet, så dette skal utnyttes fremover.

♥ Innrede hjemmekontoret, og skape en inspirerende oase hvor vi kan være kreative. At vi nå omsider får vårt eget hjemmekontor føles innmari magisk, og vi gleder oss til å få dette rommet til å bli et sted vi ønsker å sitte og jobbe med ulike prosjekter.

♥ Legge ut diverse ting og klær på Finn.no som ikke brukes. Jeg har kvittet meg med mye, men har fortsatt flere ting enn jeg strengt tatt trenger. Det skal det bli en slutt på!

♥ Male veggen på vaskerommet i en lekker farge, og gjøre dette til et sted jeg elsker å være. Det blir en del klesvask med en liten i hus, og jeg har en visjon om at vaskerommet skal bli så strøkent at det oppleves godt å tilbringe tid her. Med system, flere skittentøyskurver, og en fast plass til vaskemiddel. Yay!

♥ Bruke tid på hverandre, og prate sammen. Vi kommer til å bruke FuelBox enda oftere fremover, og det tror jeg kommer til å bli fint for oss. Det blir lite date nights utenfor husets fire vegger, så da må vi date på kreative måter. Filmkvelder og serier er jo også et must, men vi må ikke glemme å snakke sammen også!

♥ Pusse bunadssølv og pakke dette pent i lufttette poser, og i tillegg både vaske og stryke bunadsskjortene, slik at de er helt klare til Milles konfirmasjon. Vi håper at situasjonen er bedre om noen måneder, og at konfirmasjonen ikke blir utsatt.

♥ Generell rengjøring og støvtørking i hjemmet. Støvet kommer til på de rareste plasser, så dette er definitivt tiden for å dra frem støvkosten og få støvet bort fra både toppen av kjøkkenskap og på f.eks. taklampene.

♥ Mailboksen opplever ikke et like stort trøkk som ellers, som betyr en gylden mulighet til en real opprydding. 1000 mailer skal bli til null, så da er det vel bare til å sette i gang!


Dette var alt på min liste foreløpig, men du har kanskje noe jeg kan tilføye? Vi har nok av tid som skal slås ihjel, så flere punker gjør ingenting. Nå blir det frokost, før vi går løs på dagen, så da vil jeg bare ønske dere alle en fantastisk tirsdag. Håper den blir fin ♥

Annonse