LØRDAGSLISTEN

Det var så gøy at såpass mange av dere digget den nye spalten her på bloggen; «lørdagslisten» . Jeg blir jo så glad når dere finner innholdet her på bloggen interessant, så denne listen skal jeg fortsette med fremover. Først og fremst – ønsker dere bilder under hvert punkt, eller liker dere en clean liste uten så mange bilder? Jeg føler ganske at lister blir litt kjekkere å lese med færre bilder, men det kan jo være jeg tar helt feil, så her setter jeg stor pris på feedback, juuhuu!

Ukens motivasjon:

For noen dager siden fikk jeg en spennende forespørsel fra NOAH. De spurte meg om jeg kunne tenke meg å holde appell under Fakkeltoget mot Pels, som finner sted neste lørdag, og jeg sa selvfølgelig JA. For en ære å bli spurt, tenkte jeg… Dette ble en stor motivasjon for meg, så nå skal jeg forberede meg skikkelig godt i uken som kommer. Dette blir stort!

Ukens spilleliste:

Det har gått i jazz og 80-tallsmusikk hele uken, haha. Splitter nye listepop-låter er visst helt uinteressant for meg – alt jeg bryr meg om (og vil danse til) er gamle slagere, eller smoot og romantisk jazz.

Ukens beste oppskrift: 

Jeg har ikke hatt tid til å lage noe mat denne uken, og har derfor ingen deilig oppskrift på lur. MEN… Jeg har funnet en oppskrift på veganske skillingsboller hos Veganmisjonen (her) som jeg skal teste i morgen, og jeg kan allerede kjenne duften av deilig kanel bre seg rundt i hele huset. Naaaam!

Ukens «på ønskelisten»:

Jeg ønsker meg en fjong kjole til julebordet, men innså jo faktisk i akkurat dette øyeblikk, at jeg bare kan leie en superfin kjole på nettopp «FJONG» , i stedet for å kjøpe ny. Julebordskjolen blir jo som regel bare brukt til de litt finere anledningene som skjer sånn cirka aldri, så da kan man være litt fornuftig å leie eller kjøpe brukt.

Ukens craving: 

Den kakaoen jeg cravet forrige uke, craver jeg fremdeles. Kakao, liksom. Gi meg kakao i litervis! Jeg har også hatt cravings på kokte poteter med skall, og i løpet av uken har jeg – uten å overdrive – spist over tjue poteter. Poteter er LIVET!

Funfact: Poteter med skall var faktisk noe av det jeg likte aller best som liten, og jeg fikk alltid mormor til å koke noen ekstra poteter som jeg kunne kose meg med til kvelds. Da spiste jeg hele poteten i ett jafs – med skall og greier… Og det gjør jeg fremdeles, haha.

Ukens tanke:

Jeg kjenner at jeg blir litt svett av bloggere som ikke er i stand til å ta imot kritikk. Hets, sjikane og mobbing er IKKE ok, men kritikk – konstruktiv kritikk, det bør vi søren meg være pliktet til å kunne ta imot med åpne armer. Enkelte blir altså så hårsår at det er til å bli flau av! Når skal vi erkjenne at det er frivillig å være en offentlig person, og at vi må kunne tåle å bli kritisert for jobben vi gjør, om den kan være provoserende eller skadelig for andre? Makan! Til jul ønsker jeg meg et blogg-Norge med mer selvinnsikt, bedre verdier, sunnere holdninger, og kulere folk som faktisk ikke går rett i offerrollen om noen ikke stryker dem medhårs. ORKER IIKKEEEEE!

Ukens reisemål:

Denne uken har vært hektisk men fin, og ukens reisemål var Stavanger. Det ble et altfor kort opphold denne gangen, men likevel en trivelig roadtrip, og et hyggelig møte med min herlige svigerfamilie ♥ Vi skal jo feire jul i Stavanger i år, og det gleder jeg meg sååå mye til. Nå krysser vi bare fingrene for hvit jul – er det noen sjanse for det, mon tro? Haha!

Ukens mål:

Målet for denne uken har vært å komme i orden i heimen. På et tidspunkt så ikke cribben ut i måneskinn, og da jeg delte bildene med dere i Instastory, var det flere som lurte på hvordan jeg skulle klare å bli ferdig innen Dennis landet i Oslo. Vel… Jeg ble ferdig. I hvert fall nesten, haha. Jeg må innrømme at jeg har flyttet mye rot opp i andre etasje, men det går jeg løs på til uken. Det viktigste var å få orden på minikontor og i gangen, og der har jeg kommet i mål.

Planer for helgen:

Som jeg nevnte i går, skal denne helgen tilbringes med min fine mamma. Jon er i Køben, og vi jentuttene skal bare kose oss her ute på Snarøya. Det blir riktignok en liten tur inn til Løkka for å gjøre ferdig en jobb med Dennis, men etter vi er ferdig suser jeg ut igjen til mamsen. På planen i dag står baking – skillingsboller, faktisk, som jeg aldri har laget før. Eller… I hvert fall ikke siden barndommen, og da var det vel strengt tatt mamma som bakte, mens jeg beundret henne fra sidelinjen.

Ukens tilbakeblikk:

I mine tidligere ukes-oppdateringer, har jeg som regel tatt dere med tilbake til denne dagen for ett år siden. Fremover tenker jeg at tilbakeblikket kan gå tilbake flere år enn bare ett, om jeg finner ut at det er en spesiell hendelse eller et ekstra hyggelig øyeblikk det kan være hyggelig å mimre litt rundt.

I dag vil jeg ta dere med tilbake til 20. oktober 2013. Det var en grå søndag i Stavanger, og jeg var på besøk hos Dennis. Vi var stormforelsket på denne tiden, og jeg glemmer ikke hvor fnisete og teit vi var, og hvor ubeskrivelig herlig vi hadde det i hverandres selskap. Det har vi jo selvfølgelig fremdeles, men dere vet den følelsen hvor alt er nytt og vidunderlig? Åh! Beste følelsen… Vi hadde jo vært on and off siden vi sjekket ut av Paradise Hotel, men akkurat dette tidspunket var vi 110% on, haha, og jeg hadde kjørt ned til Stavanger for å tilbringe en uke sammen med D. Lille Fokus var med på tur – verdens beste, fineste lille Fokus, og allerede på dette tidspunktet hadde han og Dennis blitt gode venner.

I innlegget mitt skrev jeg bl.a : «Nei guri land som vi har kost oss denne uken, og det var helt herlig å våkne opp frisk og rask i dag etter en rolig kveld i går. Film og smågodt stod på menyen, og nå skal vi tilbake til svigers for å hygge med en deilig søndagsmiddag før jeg drar tilbake til Oslo. Åååå… Jeg vil ikke dra!«

Jeg husker fortsatt den herlige lørdagen, med film som vi hadde leiet på filmsjappa i sentrum. Herregud så kos! Og bare se på dette bildet som lå i arkivet? Hjertet mitt smelter!

Ønsker dere alle en vidunderlig lørdag ♥