Annonse

MASSEGRAV

God morgen, herligheter!

I dag startet dagen på verst tenkelig vis… På en gravplass… På en gravplass for redningsvester!

Det er ekstremt vanskelig å finne ord som kan beskrive hvordan jeg følte det, da vi kjørte ned i det som på mange måter kan kalles en massegrav – for redningsvester, riktignok, men det er så vanvittig at hver enkelt vest representerer en flyktning. Jeg har ikke eksakte tall på hvor mange vester som befinner seg her, men ut i fra hva jeg har hørt og hva man kan se for seg, er det nok rundt 800.000 vester som ligger «begravet» her. 

Jeg knakk fullstendig sammen…

Livredde mennesker har vært iført disse vestene. Vester som er av så crappy kvalitet, at de ikke holder deg lenge over vannet. I flere vester kan man finne skumgummi som fyll, og vi vet jo alle hva som skjer med skumgummien når den blir våt. Her tar det ikke lange tiden før vesten trekker deg under vann.

Det verste synet var nok de oppblåsbare barnevestene. «WARNING: NOT FOR USE IN BOATING», står det på dem alle sammen. Man skal være så forbanna desperat om dette er vesten du tar på dine barn, når man skal legge ut på en slik livsfarlig overfart. 

Blant vester og gummibåter, kunne man også finne litt klær og andre personlige genstander som flyktningene har tatt med seg, eller som har blitt skylt i land. Jeg fikk øye på en liten rosa barnesekk med en liten ugle på, og man kan ikke unngå å skape sine egne historier knyttet til de ulike gjenstandene. Hvem var den lille jenten, som hadde tatt med seg det hun kanskje var aller mest stolt av? Lever hun? Måtte hun kaste sekken i sjøen da båten hun satt i begynte å ta inn vann? Druknet hun? Dette er grusomme spørsmål man stiller seg selv, og jeg håper så inderlig at eieren av denne lille søte sekken, har det bra der hun er nå. 

Vi lever i en fucked up verden! Hvordan kan vi bare la dette skje?

En båt er på vei, så nå må jeg løpe…

Glad i dere

Annonse