Annonse

MATVARENE SOM ER VANSKELIG Å KUTTE

God kveld i stuggu, hotties ♥

For en dag dette har vært… Jeg gleder meg sånn til å fortelle dere alt om dagens gårdsbesøk, men jeg må bare få all informasjon og fakta på plass, før jeg tar pennen fatt. Jeg har tre timer med opptak på telefonen som skal gjennomgås, og det er viktig for meg at alle deres spørsmål blir besvart, og at innlegget ikke bare blir svada. Har jeg først valgt å åpne kjeften om bl.a kjøttindustrien, skal jeg i hvert fall gjøre det skikkelig, og det krever et enormt engasjement fra min side, for å formidle riktig info. Jeg ser virkelig frem til å formidle mer!

Når det er sagt, tenker jeg at det kan være litt interessant å dele hvilke matvarer jeg gruet meg mest til å kutte ut, da jeg valgte et vegansk kosthold. Like før jeg tok et realt dypdykk i både industrien og helsegevinsten ved å velge vegansk, var det noen ting jeg aldri trodde jeg noen gang i livet skulle klare å ta farvel med, nemlig;

Hvitost – Pinnekjøtt – Fisk – Sushi – Pepperoni – Aioli – Melk i kaffen – Tartar – Egg – Bacon – Smågodt – Hvitløksdressing – Crispy Duck – Svinekjøtt – Parmesan – Kuleis – Fetaost

PicMonkey Collage123

Jeg taklet ikke tanken på at jeg aldri mer skulle spise dette, men så… Så begynte jeg å lese meg opp! Jeg tilegnet meg kunnskap, jeg så en haug av dokumentarer, og vipps… Plutselig var ikke noen av disse matvarene noe jeg cravet, og selvom jeg ikke har vært veganer i lang tid, kan jeg forestille meg at dette er noe jeg skulle få lyst på i fremtiden.

På søndag var alle vi jentene på brunch på vår faste spot, nemlig Nighthawk Diner, og det sier seg selv at dette stedet serverer svært få veganske retter. Ingen, faktisk… Heldigvis fikk jeg servitøren til å gjøre om på en av vegetarrettene, og da gikk det fint likevel, hehe.

Her har vi alltid gått for å få i oss de diggeste amerikanske frokostene, med pannekaker, chili con carne, mac & cheese, og alt man måtte ha lyst på dagen derpå, og jeg kan si så mye som at en haug av stekte egg har gått ned på høykant her på Diner’n. På søndag var det ikke et alternativ, og jeg verken cravet eller savnet det som lå på de ulike tallerkenene rundt om kring. Det var en god følelse – det var liksom da jeg fikk en endelig bekreftelse på at dette er en livsstil jeg elsker, og som jeg virkelig ønsker å leve med.

I tillegg finnes det jo så vanvittig mange gode og veganske alternativer der ute, og man kan faktisk få fatt i alt jeg har listet opp over her, med en vegansk vri. Det gjelder bare å sette seg litt inn i det hele, og ta seg tid til å både smake og lese seg opp.

PicMonkey Collage

Dette er så gøy! Jeg koser meg om dagen, jeg føler meg bedre, jeg har bedre samvittighet, og jeg liker å eksperimentere med nye matvarer. I morgen skal Dennis og jeg på vegansk matkurs, og da skal vi lære å lage bl.a. burger, aioli, pai, gryte, colatofu og browniekake. NAM, sier jeg bare… Dette kan jo ikke bli annet enn helt forbanna awesome! Jeg skal selvfølgelig ta masse bilder, og dele oppskrifter med dere ♥

Nå tar jeg kvelden og en dusj… Fjøslukten har satt seg i både klær og hår, så det kan kanskje være greit å vaske den bort før leggetid, haha!

I LOVE YOY ALL ♥

Annonse