Annonse

ME AND MY REAL BODY!

Hei igjen, superstjerner ♥

Da jeg leste artikkelen om at «all frukt er godteri» tente jeg på alle plugger, og skrev i den forbindelse et innlegg om at vi lever i en hysterisk verden. Dette innlegget kan dere lese HER, og jeg ønsker i denne omgang å følge opp på det jeg skrev for circa en uke siden. Som jeg nevne er det ikke rart at samfunnet føkker opp selvbildet til mange jenter så til de grader. Kroppspresset er mer tilstede enn noen gang tidligere, for i 2015 er det så mange fastiter på hva man skal og ikke skal spise, og ikke minst hvordan man skal se ut. 

Å holde seg i form er viktig, det vet vi alle. Vi skal leve til vi blir gammel og grå, og da må man tenke over et par ting på veien. Overvekt er ingen bra ting, dette kan faktisk være farlig, men jeg mener at man skal bevege seg for å holde seg i form og fordi den bevegelsen gir energi og livsgnist, ikke fordi at man føler seg presset til å oppnå visse resultater. 

Det er vanskelig å gjøre noe med dette forskrudde bildet, for de aller fleste som troner på toppen av pyramiden bestående av sommerkropper, treningstips, dietter og kalorifattige oppskrifter, er mennesker med en enorm påvirkningskraft. Det er kjente mennesker, kjendiser, toppbloggere og andre som man på et eller annet nivå ser opp til, og selvom de i mange tilfeller kan bidra med mye positivt, sitter de aller fleste av oss igjen med en følelse av å ikke strekke til. Av å mislykkes! Av å ikke være som dem, for så å se seg selv i spelet mens man kniper seg litt i magefettet, mens man tenker at denne kroppen ikke er ment for stranden. Ikke denne sommeren heller.. Kanskje neste sommer? 

Den tanken der har jeg selv følt på mange ganger, og ved flere anledninger har jeg tatt meg selv i å ta på meg en topp mens jeg fremdeles ligger flatt på stranden, for å unngå å vise frem valkene mine når jeg sitter oppreist. Jeg har likevel aldri blitt hysterisk, og selvom jeg ikke har følt meg vel, har jeg i hvert fall gitt faen i hvordan jeg har tatt meg ut i bikini. Jeg har kost meg, jeg har ledd, jeg har hatt det helt FAB, og ikke latt den dårlige selvfølelsen der og da sette dype spor. Jeg har nemlig bestemt meg for hvordan livet mitt skal være, og det skal være en morsom reise hvor jeg både gjør og spiser det jeg ønsker akkurat der og da. Jeg lar ikke være å spise en bestemt rett eller diverse matvarer på grunnlag av de høye kaloriene, for i min verden betyr mat så altfor mye. Jeg ser på det å spise god mat som et høydepunkt hver dag, spesielt på ferie.. Da får mat og drikke ekstra stor betydning, og jeg spiser alltid med god samvittighet!

Så langt har jeg ikke sett en eneste toppblogger eller kjent person vise frem den typiske «normale» kroppen. Nå har jo de aller fleste av dem veltrente kropper som i og for seg er flott. Det er ikke noe negativt over dem som jobber hardt for å oppnå ønskede resultater, så lenge de jobber på de riktige premissene, men jeg savner likevel å sette den «normale» kroppen på kartet. Den som er helt vanlig, den som har litt kvapsete hud, noen celulitter her og der, eller en litt dvask mage.. Den kroppen ser man så og si aldri, og jeg tror det er ekstremt viktig å få denne koppen frem i lyset, sånn for at alle jenter der ute kan se at vi er flere i samme båt. At det er flere på Instagram som faktisk har den helt vanlige kroppen, og at det faktisk er helt ok å vise den frem. 

Her er jeg.. I bikini.. Med en helt vanlig kropp! Uten filter, uten redigering.. 

Jeg trives! Jeg stortrives i denne innpakningen.. Dette er meg, helt usensurert! Jeg har både vært større og mindre, mye mindre.. Men jeg har aldri vært så lykkelig som nå! Jeg er blitt for gammel til å ofre bekymringen en tanke, og til å gidde å bry meg! Livet er nemlig altfor kort for slike bekymringer, og dette er et viktig budskap til alle jenter der ute! 

Jeg oppretter nå hashtaggen #meandmyrealbody, og jeg håper at vi er flere som vil fremme den normale kvinnekroppen. Jeg ønsker at dette skal bli en hashtag vi jenter kan klikke oss inn på når vi har fått nok av magemuskler og fitness, for dette skal bli et lite univers hvor vi kan suge til oss selvtillitt, og faktisk få øynene opp for at det er en drøss av «normale» jenter der ute. Helt vanlige jenter som er superflotte uavhengi av fasong, for jo flere man ser som man kan sammenligne seg selv med, dess bedre vil man føle seg. Det er jeg helt sikker på!

Dette gjelder selvfølgelig dere gutter også.. Selvom kroppshysteriet ikke er like tilstede i guttas univers, er jeg skråsikker på at også dere kan føle litt på kroppspress og dårlig selvbilde. Jeg oppfordrer også dere til å ta i bruk denne hashtaggen, for normale guttekropper ser man heller ikke så mye til i sosiale medier! 

Så.. Who’s with me? 

Skal vi sammen skape litt historie, eller? Ta knekken på kroppspresset én gang for alle? Jeg slår i hvert fall et slag for alle kvinner og menn der ute, uavhengig av størrelse eller fasong!

Tusen slengkyss fra meg ♥

Annonse