Annonse

MED DENNE APPEN FØLER JEG MEG EKSTRA TRYGG

Annonse: KRY

I disse spesielle tider er det noen ting og funksjoner man kan være ekstra takknemlige for… Som en app hvor du kan få medisinsk rådgivning, f.eks. Den heter KRY, og den er helt genial! Dere har kanskje hørt om den?

Med KRY kan du altså komme i kontakt med en lege akkurat når det passer deg, og hvor enn du måtte befinne deg. Jeg må jo innrømme at det i en hektisk hverdag kan være ganske alright med legebesøk i sofaen mens jeg kan kose meg med en kopp kaffe samtidig!

Og så passer jo dette ganske fint nå som man gjerne ikke ønsker å oppsøke hverken lege eller legevakt når med mindre plager, men når man samtidig vil vite hva som feiler en, eller hvis man trenger resept på diverse legemidler. Dette er noe av det mest geniale – at man etter en videosamtale kan motta resept på det du måtte trenge av enten p-piller, andre medikamenter, eller allergimedisin. Og den sistnevnte der er det nok mange som trenger nå når vi stuper inn i pollensesongen.

Selve legebesøket foregår på følgende måte…

♥ Du laster ned appen, og logger deg sikkert inn med BankID eller BankID på mobil.

♥ Beskriv symptomene dine og svar på noen spørsmål. Om det er noe du ønsker at legen skal ta en titt på – som f.eks. et utslett, en hevelse etc. kan du laste opp bilder som viser problemet.

♥ Nå kan du bestille time, og her kan du enten velge drop-in i appen, eller avtale et tidspunkt som passer for deg. Enklere enn dette blir det altså ikke. Og for alle oss småbarnsforeldre er jo dette helt genialt, om det skulle oppstå en situasjon med de små, som krever en kjapp konsultasjon med en lege.

♥ Hvis du velger drop-in, vil legen kontakte deg direkte i appen når det er din tur, slik at dere kan starte en videosamtale. Det fine er at du ikke trenger å vente i appen, og at du kan bruke telefonen din til andre ting, mens du venter. En SMS vil tikke inn i innboksen din med en påminnelse om at det er på tide å logge seg inn til timen. Helt genialt!

♥ Du får inntil 15 minutters samtaletid med legen, akkurat slik som ved et ordinært legebesøk. Etter møtet skriver legen journal i et godkjent elektronisk pasientjournalsystem. Dersom du trenger en resept eller attest så får du det med en gang legetimen er avsluttet.

Med appen KRY føler jeg meg tryggere, og det er godt å vite at en samtale med en lege bare er et tastetrykk unna. I hvert fall nå som vi har en liten 1-åring i hus som er både høyt og lavt, men også spesielt for Dennis sin del, som har en kronisk sykdom, og som er avhengig av jevnlige konsultasjoner og resepter. KRY forenkler rett og slett livssituasjonen for oss begge, og det setter jeg enormt stor pris på.

Appen er selvfølgelig gratis, og kan lastes ned til Android her, og til IOS her. Legetimen betaler du for som du ellers ville gjort ved et fysisk oppmøte på legekontoret, men appen har ingen kostnad. I tillegg har KRY en hjemmeside hvor man kan lese medisinske artikler med fakta og råd om symptomer, diagnoser og behandling. Les mer her!

Ellers er det flere viktige ting som står på dagens agenda… I morgen er nemlig en stor dag – Falk fyller 1 år, og jeg skal selvfølgelig lage kake til lille store gutten vår, som han skal få spise med hele ansiktet, haha. Korona gjør det umulig å arrangere bursdagsselskap, men mamma og Jon kommer for å feire, så det er vi veldig takknemlige for ♥ Så får vi heller ta den skikkelige feiringen på et senere tidspunkt…

Ønsker dere alle en nydelig mandag, og en knallfin start på uken!

Annonse