MIMRING PÅ EN SØNDAG OG NOE JEG ANGRER BITTERT PÅ…

Falk og jeg har vært hos mamma hele helgen, og gjett om vi har kost oss. Bare avslapping, god mat, og masse kos. Det har nesten føltes som en liten miniferie – i hvert fall siden været har vært så nydelig med strålende sol og 30 varme. I går kveld var det så varmt, at jeg kunne tusle ned til sjøen like over elleve på kvelden. Det var så magisk å sitte der på en benk så sent på kvelden… Kun iført sommerkjole, med en sovende unge i vognen, og utsikt utover Oslofjorden, mens fuglene kvitret og sang. Dette må ha vært en av mine favorittstunder så langt i sommer.

I dag later vi oss skikkelig, og er mer eller mindre akkurat ferdig med frokosten. Kaffen i koppen er fortsatt varm, og nå sitter jeg og blar gjennom bilder fra barndommen. Jeg har ved flere anledninger delt et par blinkskudd fra forrige årtusen – herregud, det høres jo helt vilt ut, haha, men det er jo faktisk sant. Jeg elsker å mimre tilbake til slutten av 80-tallet, og 90-tallet… Det glade, bekymringsløse 90-tallet da jeg vokste opp. Heldige meg som hadde verdens beste barndom. Det er alle disse bildene og minnene et soleklart bevis på.

Da jeg bladde meg gjennom den ene bunken, skvatt jeg til. Hvordan kunne det ha havnet et bilde av Falk inni albumet fra 1986? Det tok meg seriøst noen gode sekunder før jeg innså at babyen på bildet ikke var Falk, men meg, haha. Vi er skremmende like, men fy søren så vidunderlig å se at han er så lik meg. Få ting slår følelsen av å se seg selv i sitt eget barn ♥

Baby Gjelsvik i 1986. Her var jeg vel ca. like gammel som Falk er nå!

Lykken i livet var et oppblåsbart basseng! Hver dag. Hele sommeren.

Eh… Skjønner godt hvorfor jeg vant prisen for «Beste outfit of the day» i 2014. Burde riktignok blitt tildelt prisen i 1990 i stedet, haha. Jeg dævver!

Og så skal vi litt frem i tid. Her var jeg 11 år, og så sjukt stolt over å ha fått ponny på fôr. Jeg var så glad, og elsket å tilbringe tid i stallen. Her med Fredrik… Verdens beste ponny!

Tilbake til sjukt kule fargekombinasjoner, og 70-talls vibes på kjøkkenet. Kjøkkenet vårt hang igjen på 70-tallet i mange år, haha. Bare sjekk det kjøleskapet og det gulvet! Jeg elsket forøvrig å hjelpe til med husarbeid, og koste meg spesielt mye med oppvasken. Selv om det ikke ser sånn ut, haha.

Verdens vakreste mamma! SE på den flotte damen, da!? WOW!

Tilbake til hygge i bassenget! Jo flere dess bedre, haha. Her med min bff, naboen, og mine to kusiner! Sommer på sitt beste… Til og med i Bergen! Det var alltid sol om sommeren i Bergen på 90-tallet! Alltid, hehe…

Pelle og meg! Kaninen som levde til den ble 12 år!! Det er jo helt vanvittig at han kunne bli så gammel, men den hadde det så fint hjemme hos oss. Morfar bygget et to etasjes hus til han med to rom + toalett (haha) , med tilhørende luftegård på gresset. Og etter at jeg flyttet ut, bodde Pelle fortsatt i hagen, noe morfar satte stor pris på. Han ble så glad i den kaninen ♥

Apropos morfar… For en mann! Han var en svært viktig person i livet mitt, og min aller beste venn. Morfar var alt! Her på hytten… Jeg i bæremeis mens morfar slår gresset, haha.

Lekestund! Det var viktig at dukkene mine ikke skulle fryse…

Tjukkabollafeiten! Sjekk de bollekinnene, haha.

Verdens fineste dukkevogn og mormors piano i bakgrunnen. Er det noe jeg savner, så er det mormors pianospilling… Hun var så ufattelig flink, og er det én ting jeg angrer bittert på, så er det at jeg aldri lot henne lære meg å spille. Hun hadde så lyst, men det hadde ikke jeg. Piano var bare teit! Jeg er fortsatt sint på meg selv…

Konfirmanten og Monty! Vår elskede Chow Chow, som dessverre døde altfor ung. Han hadde en medfødt hjertefeil, og ble ikke eldre enn 4 år gammel…

Åh… Nå ble jeg helt varm i kroppen. Det er jo så koselig å se på bilder fra back in the days, og jeg er så glad for at mamma og mormor var så flinke til å ta bilder. Nå i 2019 er det jo mye lettere å forevige de fine øyeblikkene… Så nå sørger jeg for å ta masse bilder som jeg faktisk fremkaller, i tillegg til å lagre i en fotobok, slik at Falk også får gleden av å bla seg tilbake i tid, når han blir eldre ♥ Det er nemlig noe magisk med det å bla i et album eller en fotobok…

Hvordan har helgen vært, skjønne venner? Og hva er deres fineste minne fra barndommen?