Annonse

MIN ALLER VERSTE FIENDE…

Min aller, aller, aller verste fiende er uten tvil telefonen…

Er det én ting i livet mitt som stresser meg, så er det nettopp den, og jeg merker at den gjør at pulsen øker hver gang den gir lyd fra seg. Jeg er avhengig av den på jobb, men hjelpes så mye mer negativitet den fører med seg enn positivitet.

Per dags dato er telefonen en eneste stor varsellampe. Det blinker rødt både her og der, og de ildrøde notifikasjonene er egentlig et eneste slag i trynet, og en påminnelse om at jeg ikke duger… At jeg ikke får gjort så mye som jeg skulle ønske. 74 uleste meldinger!!! 24 ubesvarte anrop!!! 377 uleste mails!!! Jeg takler det bare ikke…

IMG_3893

IMG_3895

Man er mer tigjengelig enn noen gang… Eller, det forventes at man skal være tilgengelig til enhver tid, og i 2016 er det blitt unormalt å ikke sjekke mail etter arbeidstid. Arbeidsgivere forventer at de ansatte skal svare med det samme en e-post lander i innboksen, og jeg kan ikke tro noe annet enn at stressnivået er høyere blant nordmenn i 2016, enn det var i 2006.

Jeg gikk på en gigasmell i fjor. Jeg møtte rett og slett veggen, og jeg har en følelse av at det ikke er lenge til neste knekk, om jeg ikke tar meg sammen. Jeg må få ryddet opp i rotet, og satt hele livet mitt i system. Og så må jeg la jobb være jobb, men ikke 24/7. Jobben har tatt over livet mitt… Telefonen og sosiale medier har tatt over livet mitt, og selv om jeg lever mer i nuet enn tidligere, og ikke drasser rundt på et kamera overalt, er likevel stressnivået høyere. Alt jeg skulle gjort… Alle meldingene jeg skulle svart på… Alle jeg burde ringt tilbake…

Smarttelefon er en forferdelig oppfinnelse, samtidig som den er helt genial. Jeg har et elsk-hat forhold til hele greien, men jeg har aldri savnet den gode gamle Nokiaen mer enn jeg gjør nå. Telefonen hvor du ikke kunne skrive meldinger med mer enn 130 tegn. Telefonen som ikke hadde mail eller Facebook, eller noe annet som førte til stress og høy puls.

Jeg skal faktisk få meg en sånn telefon. En telefon jeg KUN kan ringe med og sende SMS’er med, og dette er telefonen jeg skal bruke på privaten. Finnes disse telefonene fremdeles? Fremover skal jobb være jobb fra klokken 08.30 til 17.30. Etter det er det offline-mode som gjelder… Og Nokia! Fy fader som jeg gleder meg, for dette tempoet funker ikke i lengden. Jeg stiller ekstremt høye krav til meg selv, men når de blir såpass høye som nå, er det ikke lenger sunt. Ikke er det gøy heller, for den saks skyld… Jeg blir en dårlig person når det virkelig gjelder… En dårlig person på privaten, og det er jo privat man skal fungere best!

IMG_3894

Denne helgen i London skal gjøre så inderlig godt. Jeg skal koble av, la telefonen ligge, og kose meg med den fine mannen min. Jeg gleder meg ♥

Nyt helgen, fininger. Vi snakkes ila helgen, for blogging blir det selvsagt innimellom slaga… Alltid kjekt å dele bilder med dere!

Klem

Annonse