MINE 10 BUD

Mine fine, vakre venner… Hallaisen!

Sånn, da var jeg tilbake. Sorry, altså, men det er så mye om dagen. Det å skulle åpne butikk krever sitt, i tillegg til å skulle arrangere verdens beste 30-årsfeiring. Heldigvis har jeg noen latterlig flinke party planners på saken, men likevel er det jo en del ting jeg ikke er i stand til å overlate til noen andre, haha. You know me… Jeg og mine detaljer og props for den ultimate fest-feelingen.

Tenk at jeg blir 30 år på mandag… Det er faktisk ganske sjukt, og det er ingen tvil om at 20-årene har lært meg ekstremt mye. Jeg kommer med et eget innlegg som omhandler nettopp dette, men først er det på sin plass å dele mine 10 bud med dere. Jada, that’s right! Jeg har opp igjennom årene lagt til noen gode punkter på denne lille listen, som faktisk gjør livet litt bedre.

Så, mine damer og herrer… Her har dere Kristins 10 bud!

1. SELVTILLIT MÅ JOBBES MED FRA INNSIDEN

Det er faktisk ikke kødd. Uansett hvor mye penger man legger i utseende, vil det til syvende og sist handle om følelsen på innsiden. Man kan ikke kjøpe seg til bedre selvtillit – god selvtillit og god selvfølelse kommer ikke automatisk, selv om kroppen blir “ picture perfect”. Joda, man kan kanskje føle seg bedre i et nytt antrekk eller med et sett nye pupper, men selvtillit handler om hvilken tro vi har på oss selv i forhold til det vi gjør og får til, i tillegg til hvilke verdi vi tillegger oss selv. Det handler om hvordan du ser på deg selv, og uansett hvor mye du ønsker å endre og hvor mye du faktisk endrer på, vil du garantert finne noe nytt du er misfornøyd med istedet…  Den dårlige selvtilliten ligger der uansett hvor mye du skulle forandre på utseende, så du kan faktisk operere deg ihjel uten å få bedre selvtillit, om denne ikke jobbes med fra innsiden.

P1010217

2. TØRRSHAMPO

Haha, snakk om brå overgang. Fra selvtillit til tørrshampo, liksom, men denne listen er veldig variert, så det er bare til å forberede seg på fiffige og overraskende momenter. Men ok, tørrshampo. Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye en tørrshampo med volum faktisk kan hjelpe på en bad hair day. Fett hår? Tørrshampo. Manglende volum? Tørrshampo. Tørrshampo er faktisk livets redning, haha.

IMG_4338

3. PAPPKOPP PÅ FLYPLASS

Når du skal ut å reise, kan det være digg med et glass vin eller en øl før take off. Plutselig er det klart for boarding, og da sitter du der med litt for mye i glasset til at det er innafor å la det stå igjen. Norwegian har jo heller ikke servering på innlandsfly, og så kan det jo hende at du er keen på litt vin i luften? Kanskje man synes det er ubehagelig å fly? Da kan et glass vin være en god venn. Så… Hva gjør man da? Bestiller et glass og en pappkopp med lokk. Da kan du fylle den med så mye vin du bare vil, uten at noen registrerer at du går og drikker noe annet enn en hyggelig kaffekopp. Hot tips fra en som har flydd litt for mye, haha.

3A. DANS I TURBULENS

Siden punkt nummer tre handler om flyplass og det å fly, må jeg også legge til at det å sittedanse i turbulens, gjør den langt mindre ubehagelig. Beveg deg i takt med turbulensen, akkompagnert av din favorittspilleliste på Spotify, dønn inn i ørene.

3B. RYDD OPP I MAILBOKSEN UNDER FLYTUREN

He he, enda et punkt på listen som har med det å fly å gjøre… Når man sitter der oppe i luften, uten så veldig mye annet å finne på, er en real mailboks en perfekt ting å gjøre. Når jeg flyr, soner jeg helt ut fra alt som foregår på bakken, og er dermed i stand til å ta meg 100% av en mailboks ute av kontroll. Man blir ikke forstyrret, man er helt konsentrert, og følelsen av å sende alt som ligger i utboks med det samme man er online, er rett og slett helt fantatsisk.

4. VOLARE

Livets tips er faktisk denne låten… Uansett hvor forbanna, trist og lei du skulle være, vil Volare være den ultimate redningen. I hvert fall i de minuttene den spilles på fullt volum. Man kan ikke unngå å trekke på smilebåndet, og låten gjør deg faktisk lykkelig og glad langt inn i hjertekroken.

5. HE’S JUST NOT THAT INTO YOU

Fornektelse er en uting, i hvert fall når det kommer til dating og mannfolk. Sender han ikke melding, kontakter deg på Face, eller ringer etter et par dates eller et ligg, er han faktisk ikke interessert, og det er dessverre ikke en damn shit vi kan gjøre med det. «Jammen han er sikkert bare litt opptatt, for han har jo gitt uttrykk for at han liker meg«… De typiske unnskyldningene kommer som perler på en snor, og vi ender til slutt opp som noen såra vrak! Tar han ikke kontakt? Gi opp! Du kommer ingen vei, han er ikke keen, og du kan ikke tvinge en mann til å like deg. Sorry!

6. KOM DEG UT I VERDEN

«Travel is the only thing you buy that makes you richer», er det noe som heter… Og det er helt korrekt! Det er så viktig å komme seg ut i verden, oppleve nye kulturer, mennesker og steder, og bare se hva vår vakre verden har å by på. Jeg tror faktisk man blir et bedre menneske av å reise, og jeg har alltid spart penger til nye eventyr, og brukt enhver anlending på å komme meg ut i verden.

9_b968a313-3484-4301-bf0c-3f40dfeca5fb

7. TA DEG SELV MINDRE HØYTIDELIG

Mitt beste tips for et lykkelig liv, er å kunne le av seg selv. Går du på en smell? Le! Det å ikke ta seg selv så himla høytidelig er en kunst som beriker livet, og som gjør ubehagelige og kleine situajsoner til en fest. Og enda en ting som må legges til her – dropp angeren. Ikke angre på noe, og la det som skjedde i fortiden tilhøre nettopp fortiden. Det som har skjedd har skjedd, la det ligge og se fremover!

8. FÅ DEG EN JOBB SÅ TIDLIG SOM MULIG

En god arbeidsmoral er forbanna viktig, og den dannes ved å komme seg i arbeid tidlig. Man får et forhold til penger og økonimi, man får gode verdier, i tillegg til å bli en person som gjerne tar på seg ulike oppgaver, som løfter en finger, og som faktisk synes det er fint å gjøre noe for andre. Går du rundt og drømmer om å starte egen business? Hopp i det! Ønsker du å bli lege? Do it! Det er ikke en ting du ikke kan klare her i verden, så lenge du jobber for det!

9. FINN DIN HJERTESAK

Følelsen av å gjøre en innsats og jobbe iherdig for din hjertesak, er ubeskrivelig. Jeg unner faktisk alle den følelsen du sitter igjen med når du oppriktig engasjerer deg i en sak, og faktisk bidrar til å gjøre en forskjell. Flyktningkrise? Dyrs rettigheter? Mobbing? Miljø? Det handler om å engasjere seg, gjøre en forskjell, og oppfordre andre til å gjøre det samme.

IMG_0087

10. VÆR OMTENKSOM OG GOD

Godhet i ord skaper tillit og motivasjon. Godhet i tenkning skaper positivitet og muligheter. Godhet i å gi skaper styrke og kjærlighet, og gjennom godhet har du muligheten til å gjøre en enorm forskjell i hvert liv du berører, inkludert ditt eget. Vær en god venn. Lytt til dem som trenger å snakke! Still opp for noen som trenger hjelp eller støtte, og sett pris på de menneskene i livet ditt som betyr så himla mye. Vær imøtekommende og hyggelig, vær imøtekommende og omsorgsfull. Smil, strekk ut en hånd, og vær den beste versjonen av deg selv.

571707-9-1428944320858

Og sånn helt på tampen… Elsk deg selv! Si til deg seg at du er bra nok – at du duger.. Og at du er helt unik!