Annonse

NOE ALLE BURDE KUNNE!

//Innlegget er ikke kjøpt og betalt

God kveld, fine mennesker ♥

Har dere hatt en bra dag? 

Jeg har akkurat kommet inn døren etter et fire timers førstehjelpskurs, og det samme jeg var da jeg snublet over dørstokken, var å prøve å gjennopplive Dennis, haha. Han og en kompis var midt i fotballkampen da jeg kom hjem, men jeg var liksom bare nødt til å vise frem hva jeg hadde lært, hehe. 

På veien hjemover tenkte jeg over hvor viktig disse timene jeg akkurat hadde lagt bak meg, faktisk var. Nå kan jeg redde liv, eller i hvert fall vite nok til å føle meg sikker i en situasjon hvor en person trenger hjelp. 

May Lisbeth (som jeg reiser nedover til Lesvos med) og jeg, snakket litt om viktigheten ved å ta dette kurset før avreise, og vi fikk heldigvis skvist oss inn på dagens kurs for frivillige, hos Røde Kors. Her fikk alle vi 16 deltakerne praktisk kunnskap i tillegg til viktig info, og det slo meg at dette kanskje var noe av det viktigste jeg har gjort på lenge. Hva pokker visste vel jeg om livredning i går!? Så og si ingenting, og det føles god å ha kursbeviset i hånden. 

I de første og avgjørende minuttene etter at akutt sykdom eller alvorlig skade har oppstått, er vi avhengige av hverandre. På samme måte som andre vil ha behov for din innsats, vil du kunne trenge andres hjelp, og fordi hjelpen må komme umiddelbart, er det bare de som er tilstede som kan være tidlig nok. Dette er er tydelig bevis på at vi alle bør engasjere oss, og jeg både anbefaler og oppfordrer alle til å ta et slikt kurs – man vet aldri når man havner i en situasjon, hvor det er behov for livreddende førstehjelp.

Nå vet jeg alt fra å vite hvordan man undersøker en hjelpeløs person, og hvordan utføre hjerte- lungeredning, til å håndtere en situasjon hvor en person har fått noe i halsen, så nå skal jeg lære dette videre til familie og venner, slik at hele gjengen er litt bedre rustet om man skulle havne i en livstruende situasjon. Tommel opp!

På tide å si natta, eller? Jeg er så trøtt, og i morgen skal jeg grytidlig opp for å telle lageret mitt. Jeg har ikke drevet med varetelling siden jeg jobbet i butikk, så i morgen gjelder det å holde tungen rett i munnen, mens jeg teller for harde livet, haha. 

Sees i morgen, darlings ♥

SMASK

Annonse