Annonse

NORGES NEW YORK

Like før byutvidelsen i 1858 ble det reist en forstad av rimelige trehus på Grünerløkka. Visste du at denne bydelen ble kalt «Ny York» ? Antagelig på grunn av den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, men noen mener imidlertid at navnet skyldes at gatenettet på Grünerløkka er rettvinklet og relativt bredt, som på Manhattan. Av den opprinnelige «Ny York» -bebyggelsen, som i sin tid utgjorde ca. 70 hus, står det per i dag bare en håndfull hus igjen.

Jeg elsker Løkka! Og jeg elsker New York. Så derfor er det jo ekstra stas at jeg faktisk bor i det vi i grunn kan kalle Norges New York ♥

I går gjorde vi det vi liker aller best når solen skinner… Å trille rundt i Botanisk hage og på Løkka! Jeg elsker å tusle rundt her, ta en matbit på en trivelig restaurant, shoppe vintage-skatter i en av de mange second hand-butikkene, eller røske med meg de vakreste blomstene fra blomsterparadiset i Markveien. Løkka har liksom alt pluss litt til, og kommer alltid til å være et av mine favorittsteder i hele verden!

Fra 1970-tallet, og spesielt utover 1980-tallet rykket unge entusiaster inn på Løkka… Først som husokkupanter – etter hvert som kjøpere. Med stor andel av kunstnere og musikere ble bydelen «hip». Da reklamebransjen oppdaget den, økte boligprisene dramatisk, og sære butikker og lurvete serveringssteder ble fortrengt av dyrere og mer fancy steder. Rundt årtusenskiftet var Grünerløkka blitt en av Oslos mest populære bydeler og det stedet folk utenbys fra oftest flyttet til. Det som engang var en sovende arbeiderbydel har blitt de unges bydel. Den aller beste bydelen i hovedstaden, spør du meg ♥

            

Nå har forresten UFF åpent I Thorvald Meyers Gate, hurraaa! Enda en second hand-butikk på herlige Løkka ♥ Og jeg elsker, elsker, eeelsker sitatet som står klistret på vinduet; «REUSE!! You don’t have to be Superman to make a difference. You bring whatever you can to the table.» Nettopp! Dette er så spot on!

Ellers tilbringer jeg dagen ute hos mamma. Kvalitetstid med henne er noe av det beste jeg vet, så i kveld skal vi kose oss skikkelig mye med god mat og litt rødt i glasset. Det er jo tross alt lillelørdag, hehe.

Har dere en fin dag, skjønne venner?

Annonse