Annonse

NORSKE BLOGGERE ER FARLIGE!

Jeg kan ikke få sagt det nok – norske bloggere er farlige. Kampen er langt fra over, og her sitter jeg – like oppgitt som alltid, mens jeg tenker at det er på tide å få ut litt frustrasjon – frustrasjon som faktisk har blitt fanget opp av flere journalister, og som har satt mine ord og tanker på trykk. Jeg er så glad når jeg når ut, og nå har jeg faktisk nådd så langt som til = Oslo. Dette fantastiske gatemagasinet, vet dere. I juleboken kan dere lese et relativt langt intervju med meg, hvor jeg snakker åpent og fritt om en av mine hjertesaker – nemlig dagens kroppspress.

IMG_0936-2

For akkurat 5 minutter siden tikket det inn en Snapchat til meg, fra en elleve år gammel jente. Hun spurte meg hva det var vanlig å veie som 11-åring! Det er ikke første gang jeg mottar slike snapchats – dette er faktisk hverdagskost for meg. Barn helt ned i 10-årsalderen, kontakter meg for å få hjelp. De trenger litt bekreftelse på at de er bra nok som de er, og at de ikke trenger å tenke på og måtte legge seg under kniven for å bli akseptert. Forstår dere hvor ille dette er?? Barn helt ned i 10-årsalderen ønsker å forandre på utseendet sitt, fordi de ønsker så inderlig sterkt å ligne på sine aller største idoler – nemlig bloggerne på topplisten. Dette er både sjokkerende, farlig, og ufattelig trist!

Det skal ikke mer enn en topplisteplassering på blogg.no til… Er du på topplisten er du kjendis, og da er du kul uansett hva du måtte stå for eller mene. Du trenger faktisk ikke mene noe bra om noe som helst, så lenge du ligger på den forbanna topplisten. Ungdommene hyller disse på topplisten, og de er villig til å gjøre hva som helst for å bli som dem. Disse bloggerne er de største kjendisene vi har, og i flere tilfeller har veien til dette såkalte «kjendislivet» og suksessen, vært via operasjonsbordet. Det er her oppmerksomheten begynte å flomme over. Det er her de ble sett, det er her de fikk lesere og fans, og det er her de fikk en stemme. Ja, noen bruker den til å fremme gode formål og viktige budskap, men dette gjelder dessverre ikke alle.

IMG_0939

Nå tenker nok noen at dette er en kraftig påstand. Noen mener nok også at det bare er tull, og noe som ikke stemmer i det hele tatt. Sorry folkens, der tar dere grundig feil. For selv om mange helt sikkert klikker seg inn på enkelte blogger for å la seg sjokkere eller for å få seg en god latter, bidrar disse klikkene til en stabil topplisteplassering, som igjen fører til «suksess». De bevarer sin status som «toppblogger» , og det er nok til å bli ungdommens aller største forbilde og ideal. Om det så er falskt som fy, er de fortsatt et stort ideal for mange. Et ideal som består av plastikk fra topp til tå, hvor penger betyr alt, og hvor livet består av dyre vesker, glitter, glam og luksus. Pengene renner inn på konto i takt med klikkene og antall operasjoner, som inspirerer flere tusen jenter og gutter. Oppskriften er enkel – et operasjonsbord, en blogg, kanskje en liten skandale, og vips – du er toppblogger med solid inntekt. Ganske sjukt, ikke sant? Sjukt og livsfarlig.

Jeg har vært i dialog med tenåringer som er på randen til å ta sitt eget liv, fordi de ikke føler seg gode nok som de er. De blir liksom aldri like «fin» som de flaske idealene, ikke er de gammel nok til å gjennomføre diverse inngrep, ei heller har de økonomi til det. Tenk at dette er blant den aller største bekymringen til veldig, veldig mange, og tenk at vi bare sitter her og lar dette skje. Tenk at nettavisene fremmer disse bloggerne, fordi de er så klikkvennlige. Tenk at diverse annonsører og aktører legger markedsbudsjettet sitt på disse bloggene, bare for å nyte godt av nettopp disse klikkene. Klikk, klikk, klikk – MONEY TALKS! For det er jo det dette handler om – klikk og penger. Det kan jo ikke være av noen annen grunn, for det er jo ikke sånn at budskapet er så himla viktig. Er disse klikkene og inntektene virkelig så mye verdt? At de velger å fraskrive seg alt ansvar? At de regelrett driter hundre null i hvordan ungdommen påvirkes?

Som nevnt i en tidligere bloggpost, er det mange som gjemmer seg bak den såkalte ytringsfriheten. Lol! Du kan ikke kalle det ytringsfrihet å snakke åpent om operasjoner til flere tusenvis av unge, eller dele rabattkoder på kosmetiske inngrep. Du kan ikke bare ignorere din oppførsel eller din påvirkningskraft, bare fordi du mener du har lov til å gjøre hva pokker du selv vil. Du må slutte å snakke åpent om inngrep, du må SLUTTE å vise frem den jævla lettkledde kroppen din i alle mulige vinkler og positurer, bare fordi «du føler for det» , når du innerst inne vet at disse bildene bidrar til et intenst press og enda dårligere selvtillit blant dagens unge. Slutt!

Og så har du de andre bloggerne som også lar seg påvirke… Som også kaster seg på plastikk-bølgen, og som igjen oppfordrer til kosmetiske inngrep på sine blogger. Det gjør ikke saken mindre farlig selv om lesertallet kanskje er lavere, for budskapet er jo det samme – at lykke, selvtillit og suksess kan kjøpes for penger – penger brukt på botox, nose jobs, buttlift eller restylane.

Majoriteten av blogg-Norge er ganske skremmende! Så stramt og mimikkløst. Det er ikke en smilerynke å se… Ikke natrurlige lepper heller. Rabattkodene på diverse kosmetiske inngrep får fare fritt, og det gjør de sponsede behandlingene også. Det reklameres for å forandre på utseendet sitt mer enn noen gang, og det «unormale» er nå blitt «normalt» . Tenk det… Hvorfor aksepterte vi en slik utvikling? Hvorfor har vi latt det gå så langt? Hvorfor er det så få som tenker konsekvenser?

Jeg lurer på hvordan de største tilhengerne av plastisk kirurgi vil se ut når de bikker 30 år. Eller 40! For det sjukeste er jo at så mange har valgt å endre på utseendet sitt, før de i det hele tatt er ferdig utviklet. Før frontallappene er ferdig utviklet – hvor hjernen styres og administreres med hensyn til planlegging, gjennomføring og kontroll av hvordan vi oppfører oss. Med andre ord en sjukt viktig del for planlegging, beslutninger og impulsivitet.

Det er mye jeg funderer over, men aller mest dette med kropp og hvorfor vi ikke aksepterer vårt unike utseende. Hvorfor vi ikke ønsker å ligne på våre foreldre, eller hvorfor vi ikke ønsker at våre barn skal ligne på oss… Hvorfor hyller vi falske idealer? Hvorfor er vi ikke gode nok som vi er?

Jeg er 30 år, jeg har aldri tuklet med utseendet mitt, og aldri før har jeg følt meg så glad og lykkelig over å være 100% unik. 100% meg selv. 100% Kristin.

Annonse