Annonse

NOSTALGI

God formiddag fra sofaen på Snarøya ♥

Selv om dette ikke er mitt barndomshjem, er det likevel mange deilige juleminner fra barndommen som dukker opp her ute. Minnene dukker opp i den sjarmerende julepynten som jeg husker så innmari godt – den tradisjonelle julepynten i rødt og gull, nissene og englene. Jeg er ikke så fan av nisser når jeg pynter hjemme hos meg selv, men nissene og alt det røde hører uten tvil hjemme hos mamma. Det er jo dette jeg vokste opp med, og noe annet blir liksom helt feil…

Den aller mest sjarmerende juletrepynten er helt spesiell… Den kjøpte nemlig mormor og morfar da mamma var barn, og har blitt med oss videre i alle disse årene. Ser dere den lille lykten på bildet over her til venstre? Åh! Det er så mange herlige minner knyttet til akkurat denne lykten.

Denne hang alltid på mormor og morfar sitt juletre, og jeg beundret den så til de grader. Den var jo så vakker! Og hver eneste jul falt den av treet, som resulterte i at morfar tråkket på den. Det skjedde faktisk hver eneste jul, og nå overdriver jeg ikke, haha. Skjønne, gode morfar. Plutselig lå lykten flatklemt på gulvet ved treet, og mormor ble like fortvilet hver eneste gang. «Nei, nå har du tråkket på julepynten igjen, Kristen» … «Ka? Eg? Eg har ikje tråkket på noe som helst» , svarte morfar alltid med et lurt smil om munnen.

I stedet for å kaste pynten, lappet de den sammen med tape. Og det er her vi har så vanvittig mye å lære! Det var ikke et snev av bruk-og-kast-mentalitet på den tiden… Alt kunne repareres – selv de mest skrøpelige ting, som denne lykten laget av noe aluminiumsfolie-lignende materiale. Jeg blir helt rørt, jeg! Nå er lykten så falleferdig at den nesten ikke henger sammen, men verken mamma eller jeg har hjerte til å kaste den. Denne skal vi ta vare på i all evighet!

Morgenkaffen ble i dag inntatt ved juletreet i spisestuen, mens jeg tittet utover Oslofjorden… For en magisk start på dagen!

Og i går så det slik ut da jeg ankom Snarøya… Jon hadde fått opp alle utelysene, og det var bare så himla vakkert her da jeg kjørte oppover innkjørselen. Snø, disse stemningsfulle lysene i buskene, og ikke minst en vakker himmel i solnedgang. Hallo, julestemning!

•          •          •          •          •

Nei, dere… Det er en himmelsk tid, dette her! Førjulstiden er virkelig helt spesiell, og jeg nyter hvert sekund ♥

Nå må jeg komme meg ut av joggebuksen og pakke ned macen. Vi skal snart hente Jon som kommer fra Gardermoen, og deretter skal jeg hjemover til den fine mannen min. Det er fortsatt en del julegaver so gjenstår, og det må vi ta oss av i dag! Jeg skal bli ferdig før lille julaften i år, haha! Noe annet er helt uaktuelt!

Håper dere har en herlig start på tirsdagen, vakre mennesker ♥

Annonse