Annonse

NYTT ÅR – NYE MULIGHETER – NI MÅL!

Godt nytt år, verdens beste lesere ♥

Tenk – 2019! Plutselig var 2018 over, og det er på tide å se fremover. Som jeg nevnte i går, betyr et nytt år for meg blanke ark, nye muligheter og nye mål – jeg gleder meg!

I dag skal jeg pakke bort julen, og det skal i grunn bli ganske alright. Julegranen har sunget på siste verset i to uker, og så er det liksom noe med det å ta fatt på det nye året, uten at julen henger igjen. Jeg føler at den tilhører fjoråret…

Nyttårsfeiringen ble for min del helt vidunderlig. Her snakker vi joggebukse, null sminke, hjemmelaget pizza, et par øl, og Stine og Jaxon. Det ble med andre ord alt annet enn hæla i taket og tenna i tapeten, og fy søren så deilig det var. Å våkne opp på årets første dag – uten å være fyllesjuk – er en latterlig digg følelse, så dette her frister til gjentagelse, haha. Og så er det jo ekstremt hyggelig når både BFF og fadderbarn overnatter, og at vi kan nyte en god frokost sammen – friske, raske og blide.

2019… Jeg er klar for deg! Og i dag ønsker jeg å dele min lille liste over mål for det nye året.

Jeg vil ikke kalle det nyttårsforsetter – selv om mål og forsetter egentlig er det samme, men «nyttårsforsetter» er for meg er et negativt ladet ord. Jeg forbinder ofte slike forsetter med for store, uoverkommelige mål, som man ikke klarer å nå, og følelsen av å feile er ikke noe alright.

Derfor velger jeg heller å fokusere på små endringer, og ekstra motiverende blir det å skrive punktene ned på papiret. Da kan man alltid se tilbake på listen om man trenger et ekstra spark i rævva, og det trenger vi alle noen ganger. I år skal jeg ikke sluntre unna – i år skal jeg gjennomføre. Det handler jo om å danne nye, gode vaner!

Mindre telefontid: Forskning viser at vi sjekker telefonen hvert 6. minutt, og jeg er overhodet ikke i tvil. Den er med oss overalt – på dass, i sengen, på butikken, på tur, på byn… I år vil jeg være mer tilstede, og scrolle mindre.

Banne mindre: Jeg kan dessverre være litt for grov i språket, og bruker ofte banneord når det strengt tatt ikke er nødvendig. Det er rett og slett skikkelig harry! Jeg er heldigvis klar over at jeg har et forbedringspotensiale, og skal begynne å bli mer bevisst på hvordan jeg ordlegger meg. Banning er bra i noen tilfeller – når man er skikkelig forbanna eller lei seg, og trenger å få ut frustrasjon. Men sånn ellers? Nope!

Livskvalitet: Det er ekstremt viktig å finne ut hva som er viktig for at man skal leve et så harmonisk og godt liv som mulig. 2018 var for meg kaotisk, og preget av forsinkelser og skippertak. En slik livsstil gjør meg rett og slett ulykkelig, så jeg er helt nødt til å bli mer strukturert for å leve et så bra liv som mulig. Strukturert men likevel spontan, haha. Spontaniteten er også svært viktig for at jeg skal ha det bra!

Være raus: Både med andre, men også med meg selv. Jeg kan være altfor streng mot meg selv når ting ikke går som planlagt, eller rett og slett være ufin mot meg selv når det kommer til måten jeg snakker til meg selv på. I år skal jeg bli snillere – jeg er ingen superwoman, og kan ikke straffe meg selv når jeg ikke får til alt jeg vil.

Være mer tilstede: Jeg blir i perioder ekstremt lite flink til å komme meg ut av hus – jeg gror rett og slett fast i sofaen, og jo mer tid man tilbringer i den, dess vanskeligere blir det å komme seg ut. Og når man bare sitter hjemme, blir det lite samvær med de som betyr aller mest – nemlig venner og familie. Jeg skal bli mye flinkere til å invitere, og ta initiativ til å møtes ute. Det er så viktig å være tilstede for dem man er glad i, og jeg begynner allerede på lørdag. Da inviterer jeg til tapaskveld her i cribben, og jeg gleder meg sååå til en real jentekveld!

Inspirere mer: Min viktigste jobb er å ta rollen som forbilde på alvor, og å fortsette å inspirere dere lesere hver eneste dag. Denne bloggen skal aldri få noen av dere til å føle dere dårlig, eller at dere ikke er bra nok. Jeg skal inspirere deg til å elske deg selv. Jeg skal inspirere deg til å ville engasjere deg mer, og rett og slett motivere og glede deg hver eneste dag, og by på variert innhold.

Rydde: Jeg har allerede nevnt at jeg er en skippertaksperson, noe som er fryktelig slitsomt. Det er ikke noe kult når det hoper seg opp av enten jobb, regninger eller rot, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å få ting unna underveis. Jeg hadde elsket å kunne få uventet besøk når som helst, men sånn som vi har hatt det i 2018, har det faktisk vært umulig uten varsel på forhånd. Nok er nok!

Bidra mer: Det er en skam at jeg ikke fikk dratt tilbake til Hellas i fjor, for å hjelpe mennesker på flukt. Jeg hadde to turer booket, men plutselig dukket det opp noe uforutsett som dessverre gjorde at jeg ble forhindret fra å dra. Jeg styrer hverdagen selv og har en veldig fleksibel arbeidsdag – dette er noe jeg skal bli flinkere til å utnytte, slik at jeg faktisk kan bidra mer der det trengs. Det handler jo bare om planlegging og strukturering. Og… Jeg kan jo faktisk bidra her hjemme!

Komplimenter: Jeg skal bli flinkere til å gi komplimenter – både til de jeg er glad i og til ukjente. Hvor hyggelig er det vel ikke om noen kommer bort til deg, for å fortelle at jakken din er fin, eller at du har en fresh frisyre? Det kan jo bety så mye! Jeg skal også bli flinkere til å fortelle vennene mine at de betyr alt for meg, og ikke minst rose den flotte mannen min når han tar i et tak – selv om det ikke er helt på «min måte» … Der har jeg et stort forbedringspotensiale.


Hva med dere? Har dere noen mål for 2019? Og hvordan var feiringen i går? ♥

Stor klem

Annonse