Annonse

NYTT ÅR OG NY OPPSKRIFT

Kjære 2020, kjære vidunderlige lesere… Hurra for et rykende ferskt år. Hurra for en rykende fersk pod også, forresten, som du kan lytte til her.

Jeg spydde meg inn i det nye året, og tenkte umiddelbart der jeg lå med hodet ned i doskålen, at fra dette øyeblikket kunne det bare gå oppover… Og det har det definitivt gjort! I dag er det mandag – den første skikkelige dagen i det nye året, og jeg kunne ikke vært mer giret. Jeg er giret på livet, og giret på å gjøre alt jeg kan for å nå målene mine. Og ett av målene er å legge ut en vegansk oppskrift hver eneste mandag, som vi har snakket om i podden. Her er den… En deilig, smakfull og sunn rett fra det indiske kjøkken, som passer perfekt nå etter en lang jul med den ene julete retten etter den andre!

OPPSKRIFT: CHANA MASALA

DU TRENGER (3 porsjoner)

1 gul løk • 2 fedd hvitløk • 0,5 dl rapsolje • 3 ss garam masala • 1 ss tandori masala • 1/4 – 1/2 ts chilipulver (smak til) • 2 bokser hakkede tomater • 2 bokser kikerter • Salt • Pepper

DETTE GJØR DU

1. Kok opp vann til risen

2. Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele.

3. Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent.

4. Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 20 min. Smak til med ev. mer krydder, samt salt og pepper – liker du det ekstra hot, er det bare til å tilsette mer krydder.

5. Kok ris, og gjør deg klar til tidenes diggeste måltid.

6. Server umiddelbart, gjerne med papadums eller hjemmemekka nanbrød.


Åh, dere… Jeg er skikkelig glad i dag, og jeg er så glad for at blogglysten også har kommet tilbake. Det skjer så mye om dagen som jeg vil dele med dere litt senere, men jeg ville bare i første omgang kickstarte dette året med denne deilige oppskriften. Kanskje dette blir dagens middag? Nå hører jeg at det er en liten fyr som har våknet, så nå må jeg løpe. Sees senere, vidunderlige mennesker ♥

Annonse