Annonse

ONLINE RELATIONS

//Annonse

Internett, dere.. Og alt som kan utvikle seg i ulike retninger bak og via en dataskjerm!

I 2015 er det nesten mer normalt å si at du møtte daten, kjæresten eller den nye venninnen din for den saks skyld, på nettet, Tinder eller Instagram enn å si at dere møttes tilfeldig på café, på byen, eller på tur i skogen. Kommunikasjon via det o’magiske internettet er vanligere enn noen gang, og mitt første møte med et såkalt chat room var på ungdomsskolen.

De aller fleste av oss hadde ikke internett hjemme, så derfor dro vi ofte innom biblioteket etter skolen, hvor vi fikk låne de svære datamaskinene på størrelse med en EL-bil, mot en tier. Tieren gav deg en time med utforsking, og de eneste sidene vi visste om var sol.no og jiippi.no. Jeg tror det var Jiippi det het, og her kunne man entre en liten verden med navn Pasiworld. Er det noen som vet hva jeg snakker om? Haha! Jeg mener jeg husker rett, og i Pasiworld kunne man spille ulike spill som biljard og sjakk med vilt fremmede mennesker. Mens man spilte fikk man muligheten til å chatte med vedkommende i et eget chattefelt, og det første som dukket opp i feltet var alltid ASL! Hahaha, jeg ler. ASL, dere.. Age, sex, location.. Var det ikke det ASL var en forkortelse for?

Man var jo nemlig veldig nysgjerrig på hvem man snakket med, og det skulle helst være en dude som var litt eldre.. Og kanskje litt høy og mørk og fra en annen by.. Da begynte fantastien å løpe løpsk, og deretter var det bare til å begynne å chatte for fullt mens biljardkulene trillet over skjermen. Samtalene kunne utvikle seg i rekordfart, og før jeg visste ordet av det hadde jeg chattet i en time med brukere som f.eks I’m_a_Boy17 og Pegasus15, som jeg i en eller annen grad følte jeg kjente. Vi hadde jo delt masse informasjon på kort tid, informasjon som overhode ikke stemte riktignok, for jeg var verken18 år eller elev på videregående, men likevel drømte man seg litt bort i en fantasiverden hvor nysgjerrigheter utviklet seg. Det gikk aldri så langt som at jeg utvekslet telefonnummer med noen eller at det faktisk ble avtalt møter, for på den tiden var det bare uskyldig men spennende moro!

Blant de som er litt eldre har det skjedd masse på chattefronten de siste 15 årene, og flere voksne mennesker utvikler stadig vekk seriøse online forhold til noen de aldri har møtt in real life. Plutselig har man datet en person over en lengre periode, plutselig har man utviklet sterke følelser for hverandre, sendt meldinger og bilder frem og tilbake, og hva gjør man da hvis det viser seg at personen man har forelsket seg i på nett ikke er den personen du så inderlig tror han eller henne er? 

Kjære, venner! La meg presentere TV-serien Catfish!

Serien hvor programlederen, Nev Schulman, reiser over hele landet for å finne sannheten bak online forhold. Falske bilder møter dype personlige hemmeligheter, og her har du programmet som samler det interessante og samtidig det sjokkerende og forferdelige. Den ene personen etter den andre har ugitt seg for å være en helt annen, og det er her teamet i Catfish kommer på banen for å konfrontere de aktuelle personene, med et kamera på slep.

Allerede i morgen, søndag 8.mars er det duket for premiere på sesong 4 av Catfish på MTV, og dette MÅ jeg bare prøve å få med meg fra Marokko. Dessverre har jeg ikke sett de tidligere sesongene, ikke har jeg hørt om serien før nå heller, men guuri land så glad jeg var da jeg fikk forespørsel om å skrive litt om både serie og premieredato. Hadde det ikke vært for dette hadde jeg ikke fått øynene opp for serien – en serie jeg vet at jeg kommer til å digge! I hvert fall etter at jeg nå har satt meg litt inn i den og i tillegg sett promoen. Dette er råbra underholdning og samtidig en viktig tankevekker. 
 

Jeg er så heldig at jeg i samme slengen får holde en konkurranse for dere, og det er jo egentlig på høy tid.. Er dere ikke enig? Det er altfor lenge siden jeg har hatt give aways på bloggen, så derfor kunne ikke denne konkurransen kommet på et bedre tidspunkt. Premien er helt FAB – her kan nemlig to av dere stikke av med hver sin iPad mini (16GB), og alt dere trenger å gjøre for å delta i konkurransen er å tune inn på MTV i morgen, ta en titt på programmet, og svare på følgende spørsmål:

♥ Hvilken farge har Nev Schulman på skjorten når han drar hjem til denne episodens Catfish? 

Svaret skriver dere i kommentarfeltet i dette innlegget, og vinnerne annonseres tidlig neste uke, YEY!


Så.. Hva tenker dere? Om både serien og alt vedr. online dating/chatting/forhold generelt? Er det noen av dere som har noen kleine, gode, morsomme eller kanskje vonde historier å dele? 

LOVE YOU ALL, og så skravles vi fra sunny Marokko. Kun en time til vi lander, og med wifi ombord går turen litt fortere 

Annonse