OPPSKRIFT: GULROT- OG POTETSUPPE

Ny uke – ny oppskrift! Jeg synes det er alright å starte uken med litt matprat, i hvert fall siden vi nå har begynt å handle inn til hele uken på én og samme dag. Dette er som nevnt tidligere bra for både lommebok og miljø – penger spart, mindre matsvinn. Vinn – vinn!

For noen dager siden prøvde jeg meg på Mari Hult (Vegetarbloggen) sin gulrot- og potetsuppe, og den var så vanvittig god. Og gode oppskrifter må man jo selvfølgelig dele videre, ikke sant?

Du trenger (4 porsjoner)

2,5 sjalottløk  1,5 kinesisk hvitløk  4 store poteter  4 store gulrot  2 ss olje til steking  1 ts karripulver  8 dl vann 2 ss grønnsaksbuljong  3 vårløk Saften av 0,5 sitron  Salt  Pepper  Gressløk til pynt

Dette gjør du: 

1. Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell poteter og gulrot og skjær i terninger.

2. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, karripulver og grønnsaksbuljong, og la det surre i noen minutter. Ha deretter i poteter, gulrot og vårløk, og vend alt god sammen. Hell på vann og la det hele koke opp. Kok til potetbitene er møre, ca 15 minutter.

3. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Finhakk gressløk, og strø over den nydelige suppen sammen med litt ekstra pepper. Servéres gjerne med hvitløksbaguetter!

Nå skal vi på fødekurs, så dette blir definitivt en dag utenom det vanlige. Jeg tror dette kommer til å bli så bra for oss – så er vi liksom bittelitt mer rustet for det som kommer, enn det vi er nå.

Ps. Jeg henger litt etter med svarene på de kritiske kommentarene vedr. debatten ++, men dette kommer snarest.

Ønsker dere alle en vidunderlig dag ♥