Annonse

OPPSKRIFT – HALLELUJABURGER

Okei, denne burgeren får bare navnet; Hallelujaburger, for DAMN, dette er godt!

Jeg lovet dere oppskriften på Veganmisjonens sjukt digge gulrotburgeren som vi laget på det veganske matkurset, og her kommer den. Hvem i alle dager skulle tro at en burger laget av gulrot(!!) skulle være så digg? Holy macaroni!

HALLELUJABURGER

IMG_5610

DU TRENGER (GIR 8 BURGERE)

Hamburgerbrød  1/2 dl rosiner (= ca 30 g) + litt kokende vann  250 g gulrøtter, raspet (ca. 2 1/2 stk.)  1 medium gul løk, grovhakket  1/2 dl polenta (Polenta er et gult, lett grovmalt maismel og fås kjøpt på flere dagligvarebutikker, eller på etniske butikker  1 ss bakepulver  1 ts malt spisskummen  1 ts salt  litt pepper  2 dl griljermel  1 dl havregryn

Tilbehør: Avokado  Tomater  Rødløk  Ruccola Pommes frites

DETTE GJØR DU

1. Start med å måle opp 1/2 dl rosiner i et desilitermål. Fyll opp med kokende vann til 1/2-dl streken. La stå mens du fikser resten av oppskriften.

2. Rasp gulrøttene på et grovt raspejern. Finn frem stavmikseren, og miks samen gulrotrasp og løk.
Tilsett de bløtlagte rosinene (med all væsken), polenta, bakepulver, salt, spisskummen og pepper, og bland alt godt sammen med stavmikseren, til det blir en ganske fuktig mos.

3. Tilsett griljermel og havregryn. Arbeid det hele godt sammen med en sleiv. La stå og hvile i 15 min.

4. Form farsen til en ball, og klem den sammen til en burger. Stek i godt med olje til de er gylne på begge sider – et tips er å la burgerne få en gyllen stekeskorpe under før du snur dem.

5. Serveres med pommes frites om ønskelig, ruccola, avokado, tomater og rødløk. Naaaaaam! Denne burgeren smelter på tungen ♥

IMG_5617

IMG_5613

Nå er vi glade og mette, og Dennis har til og med sovnet på såffan her, haha. En liten ettermiddagslur slår ikke feil etter et så ufattelig digg måltid som det her!

Har dere hatt en fin start på uken, skjønninger?

Klem i fleng ♥

Annonse