Annonse

OPPSKRIFT: LINSEGRYTE

Hellooooo ♥

Er det noen som er klar for ei litta oppskrift, eller?

I går laget jeg noe av det mest yummy jeg noen sinne har smakt, og det er vel også blant det enkleste jeg har laget. Tenk at noe så godt kan være så enkelt!? Dette kan vi like!

Oppskriften på denne deilige linsegryten fant jeg HER, og jeg må bare applaudere Jane bak denne bloggen – en blogg som virkelig er et mekka for oss som ønsker en grønnere hverdag. Her finner man hundrevis av veganske oppskrifter, og dere? Man trenger ikke være ihugga veganer for å like det man finner i oppskriftsarkivet.

Here we go!

DEILIG LINSEGRYTE

IMG_4635

DU TRENGER (3 PORSJONER):

2 bokser hakkede tomater, 4 dl vann, 1 dl røde linser, 1/2 dl puy-linser (ev. grønne/brune linser), 1 stor gulrot i biter, 2 tørkede shiitakesopp – hakket smått, 1 ss vegansk buljongpulver, 2 ts soyasaus, 1 ts lønnesirup (ev. sukker), litt salt + pepper (smak til), 1 boks minimais i biter, 1 dl frosne erter

Jeg glemte å kjøpe inn både sopp og erter, men gryten ble likevel veldig smakfull. I stedet for en stor gulrot brukte jeg en pose med knaskerøtter, og i stedet for vegansk buljongpulver, brukte jeg grønnsaksbuljong. Jeg la også til to ekstra t-skjeer soyasaus, noen hakkede cherrytomater, samt et lite dryss med cayennepepper.

IMG_4653

DETTE GJØR DU:

1. Ha tomater, vann, linser, gulrot, sopp, buljong, soyasaus og lønnesirup i en stor kjele. Kok opp og la det koke under lokk til linsene er møre, 20-30 min.
2. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.
3. Tilsett minimais og erter, kok til alt er gjennomvarmt.

Vóila! Enklere blir det ikke – denne retten lager seg sjæl!

IMG_4659

I dag blir det herlige rester, og gryten varmes opp i skrivende stund. Jeg får helt vann i munnen her jeg sitter, og gleder meg max til middag.

Hva står på menyen hos dere i dag da, fininger?

I LOVE YOU ALL ♥

Annonse