Annonse

OPPSKRIFT: NYDELIG GULROTSUPPE PÅ 1-2-3

Happy god morgen fra Gardermoen! Jeg er på vei til Bergen for å holde foredrag, og gleder meg stort til å møte en gjeng herlige mennesker på Høyskolen Kristiania. Jeg skal prate om mye av det samme som jeg tok opp i gårsdagens video, og jeg må bare si at det gleder meg stort å lese deres feedback. Jeg blir så glad over engasjementet deres, og som jeg sa i filmen, så er jeg ikke bekymret for fremtiden, når jeg ser så mange bra mennesker med gode holdninger og verdier. Heia dere!

Det er altfor lenge siden jeg har delt en digg oppskrift her på bloggen, så i dag tenkte jeg at det var på høy tid. I går laget jeg nemlig gulrotsuppe til middag, og jeg hadde aldri i min villeste fantasi sett for meg at den skulle være såpass god, og samtidig så latterlig enkel å lage. Man trenger nesten ikke ingredienser, og så lenge du har har gulrøtter og løk i kjøleskapet, har du i grunn det du trenger. Denne suppen er altså enkel å lage, den er supersunn, og ikke minst billig.

NYDELIG GULROTSUPPE PÅ 1-2-3

DU TRENGER (4 PORSJONER)

8 store gulrøtter  1 stor løk  12 dl vann  2 terninger grønnsaksbuljong  1/2 chili salt  pepper  Div. krydder om ønskelig (vi bruker gastromat i alt, haha)  Gressløk til topping

DETTE GJØR DU:

1. Skrell gulrøttene, og kutt dem opp i små biter. Kutt opp løken og chili.

2. Varm opp litt opp litt olje i en kaserolle, og fres løken og chilien i et par minutter. Tilsett 1/2 dl vann, og la det småkoke i ytterligere to-tre minutter.

3. Tilsett buljong, gulrøttene og de resterende 11,5 dl vann. La det koke til gulrøttene er møre (ca. 20 minutter avhengig av hvor store bitene er)

4. Når gulrøttene er møre, finner du frem stavmikseren. Bruk den flittig til grønnsakene er most, og du har en herlig og halvtjukk suppekonsistens. Smak til med salt, pepper og krydder, og la suppen småputre i noen gode minutter.

5. Voilá! Suppen er ferdig og kan serveres. Finhakk gressløken, og strø den over som pynt på toppen, og server gjerne med flatbrøt eller lune rundstykker!

Ikke bare smaker den godt – den ser jo også bare superfresh ut! Så gulrotsuppe har definitivt blitt en ny favoritt hjemme hos oss, yay!

Nå flyr vi til Bergen… Tenk at det er meldt knallsol og 18 grader!?? Weeeeee!

Love you all ♥

Annonse