Annonse

OPPSKRIFT: NYDELIGE NUGGETS MED BØNNER OG BRUN SAUS

Juuhuuu, da var det fredag ♥ Ukens beste dag!

Lisa åpner butikken i dag klokken 11.oo, og så tar jeg over i to-draget, etter en visitt hos P3. I dag skal jeg nemlig være gjest i låtpanelet, så da vet dere hvilken radiokanal dere skal tune inn på rundt klokken 13, hehe.

Nå er det en stund siden jeg har delt en oppskrift her på bloggen, så derfor tenkte jeg å dele gårsdagens middag med dere. Dette var nemlig godt, enkelt, og et måltid stappet med næringsstoffer. Middagen var klar til servering etter ca. 17 minutter, og det er noe å rope høyt hurra for når man er sulten og giddalaus, haha.

NUGGETS MED BØNNEBLANDING, BROKKOLI OG BRUN SAUS

DU TRENGER

1 pakke med veganske soyanuggets (finnes i frysedisken i de fleste dagligvarebutikker)  1 pose bønneblanding (frysedisken på Rema 1000) Ferdigkokte poteter (så går det ekstra raskt)  1/2 brokkoli

Brun saus (4 dl): 4 ss vegansk margarin evt. olje  4 ss hvetemel  6 dl vann  2  grønnsaksbuljongterninger  5 ss soyasaus  1/2 ts malt muskat  Noen dråper sukkerkulør for brunfarge  Pepper  Salt

DETTE GJØR DU

1. Sett på ovnen, og stek nuggets etter anvisning på pakken. Fres bønneblandingen i en wokpanne eller stekepanne, og kok opp vann til potetene (vannbad, om du ikke har micro). Kok opp vann til brokkolien, og la denne trekke i noen minutter.

2. Mens herlighetene over her godgjør seg i både panne og stekeovn, går du i gang med sausen.

3. Smelt margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp inn melet – det tykner ganske fort. Spe med ca én og én desiliter av vannet mens du visper. Når det begynner å tykne, tilsett mer vann.

4. Tilsett buljong, soyasaus, muskat og sukkerkulør underveis. Småkok og visp til sausen har passe konsistens.

5.  Smak til med pepper og salt.

6. Voilá! Så enkelt er det å diske opp med en nydelig og sunt måltid – NAM!

Sees igjen om litt, fininger. Nyt denne deilige fredagen så lenge ♥

Annonse