Annonse

OPPSKRIFT: OREOKAKE

God kveld i stuggu, vakre venner ♥

Da har jeg kommet meg tilbake til Oslo, og tenkte det var på tide å komme med denne oppskriften på oreokaken, som jeg vet at flere av dere er keen på å lagre i oppskriftsboken. Denne kaken her er faktisk verdens beste kake, og en soleklar favoritt hos de aller fleste. Det skal godt gjøres å ikke like denne herligheten av en kaloribombe, og enda gøyere er det å faktisk kunne servere en hjemmelaget versjon. 

Det er liksom tre ting jeg kan lage… Pinnekjøtt med tilbehør, pølsegrateng og denne oreokaken, og selvom jeg ikke scorer på alle husmorpunkter, kan jeg ihvertfall skryte på meg å ha full peiling på hvordan jeg lager oreokake helt fra bunnen av. Etter mye øving, riktig nok. Hehe!

Jeg har altså nå laget en detaljert oversikt, som inneholder hvert eneste steg i prosessen. Jeg vil jo si at denne kaken har en relativt høy vanskelighetsgrad, men er man født med forkle rundt livet, er jeg sikker på at denne oppskriften er easy peasy. 

Alright… Here we go!

For å lage ett eksemplar av denne drømmen av en kake, trenger du følgende ingredienser:

♥ 450 g Oreokjeks (ca. 3 pakker)
♥ 100 g smeltet smør
♥ 2 pakker Tine kremost naturell eller 1 pakke Philadelphia 225 g
♥ 2,5 dl melis
♥ 3,5 dl pisket krem
♥ 2, 5 ss sukker
♥ 1 pose sjokolademousse
♥ 3 dl melk til moussen
♥ Sjokoladesaus til topping 

1/4del av kjeksene brekkes opp i småbiter, og legges i en skål som du skal hente frem litt senere i prosessen. Resten av kjeksene smuldres opp, og deretter blander du dette inn med smøret. Fordel røren i bunnen av kakeformen, og sett den i kjøleskapet. 

Finn frem kremosten som har fått varmet seg litt utenfor kjøleskapet, samt melisen. Dette blandes sammen til en herlig røre, og deretter finner du frem en bolle til fløten og sukkeret. Dette piskes sammen til en fluffy krem. Bland inn halvparten (den andre halvparten skal brukes til topping) av kremen med melisblandingen, og fordel massen utover kakebunnen. Sett kakeformen tilbake i kjøleskapet. 

Neste steg er sjokolademoussen, så mix denne moussen i henhold til bruksanvisningen på pakken. Hvilken mousse du bruker er opp til deg, men jeg kan absolutt anbefale Freia sin sjokolademousse med biter av melkesjokolade. Når moussen er ferdig, blander du inn litt av kjeksen som du satt til side i starten, og et tips for å slå ihjel kjeksen på best mulig måte, er å bruke en hammer. Dette redskapet fungerer utmerket for alle oss som ikke kan skryte av å ha kjøkkenmaskin i nærleiken, og denne hammeren gjør altså samme nytten. Hehe. 

Fordel deretter den nydelige sjokolademoussen utover kaken. Har du gjort alt riktig, skal du nå ha to lag med deilig masse oppå den enda deiligere bunnen, og når moussen er fordelt utover, setter du kakeformen tilbake i kjøleskapet. Moussen må nemlig få lov til å stivne litt før det tredje og siste laget skal fordeles utover, rett og slett for å unngå at de forskjellige lagene blandes inn i hverandre.

Etter en timestid kan du ta formen ut av kjøleskapet, og deretter toppe kaken med kremen som du satt til side for en liten stund siden. Kremen fordeles jevnt og fint utover, før du dekorerer kaken med enda flere småbiter av oreokjeks, samt sjokoladesaus. Lag et rotete og tilfeldig møster med denne sausen…

Voilá!

Verdens deiligste oreokake er ferdig, og kan nytes etter at den har fått en natt i kjøleskapet. Servér den med vaniljeis og enda mer sjokoladesaus, og jeg skal garantere en meget happy stemning rundt bordet ♥ Helt frem til noen blir såpass stappet og kvalm at de må legge seg strak ut på gulvet. Det er forøvrig et veldig godt tegn. Heheheh!

Håper det smaker!

SMASK

Annonse