Annonse

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET BABYMAT: QUINOAGRØT MED SØTPOTET, GULROT OG POTET

Mine fine… Endelig titter jeg innom igjen! Det blir litt sånn i disse travle tider, med en liten kar som krever mer og mer. Bloggen er den første som må vike i hektiske perioder, men til gjengjeld er det ekstra hyggelig å komme tilbake igjen, etter disse ufrivillige bloggpausene.

Det var flere som fikk med seg at jeg laget babymat forrige uke, og som ønsker seg oppskriften. Her kommer den – en enkel oppskrift på en sunn og god middag til små luringer. Falk har godkjent denne, og hele skålen gikk ned på 1-2-3. Dette var tydleigvis en stor hit, og det er jeg så glad for siden jeg har ca. 10 porsjoner lagret i frysen, haha.

Oppskrift: Quinoagrøt med søtpotet, gulrot og potet

Quinoa er en fullverdig plantekilde til protein, i tillegg har quinoa et høyt innhold jern, fosfor og magnesium, så det er ingen tvil om at dette er skikkelig næringsrikt for både store og små. Jeg gleder meg til å leke meg mer med denne ingrediensen.

Du trenger (ca. 10 – 15 porsjoner):

2 dl quinoa • 6 gulrøtter • 5 medium store poteter • 1 stor søtpotet • En liten klunk solsikkeolje

Dette gjør du: 

1. Bløtlegg quinoa over natten.

2. 2 dl vann og bløtlagt quinoa + bløtleggingsvann kokes i ca 30 minutter på svak varme under lokk. Pass på å røre underveis slik at frøene ikke svir seg i bunnen.

3. Skrell gulrøtter, poteter og søtpotet, og skjær dem opp i mindre biter. La dem koke til de er helt møre.

4. Bland sammen de kokte grønnsakene med quinoaen, og mos dette med en sleiv. Ta deretter frem stavmikseren og mos blandingen ytterligere til du har fått en fin og grøtaktig konsistens. Bland inn oljen. Tilsett litt vann om grøten føles litt for klebrig i konsistensen.

5. Serveres riktig temperert til små, sultne mager. Resten av blandingen kan du fryse ned til senere. Jeg brukte klipsposene fra IKEA til å fryse ned porsjonsposer – helt genialt!

6. Håper det smaker ♥

Nyt kvelden, fininger! Her er vi bittelitt sliten etter gårsdagens festligheter, så nå skal vi kose litt ekstra mye med Falk før kveldsmat og leggetid. Deretter blir det sofa for alle penga, haha.

Klem i fleng ♥

Annonse