Annonse

OPPSKRIFT: PASTABURGER MED BROKKOLI

Snork!

Jeg var så trøtt da alarmen gikk av klokken syv i dag morges, og klarte ikke å komme meg opp av sengen før litt over ni. Jeg skulle nemlig hente min kjære bror på flyplassen sent i går kveld, og var ikke hjemme før i 3-draget i natt… Da er det lov å sove litt lenger, ikke sant? Hihi!

I dag tenkte jeg å starte dagen med en superdigg oppskrift. De som følger meg på Snapchat, fikk nok med seg at jeg i går holdt på med et pastaburgerprosjekt, og siden jeg faktisk tilførte noen ekstra ingredienser i oppskriften jeg hadde funnet frem, var jeg ekstra spent på om resultatet skulle bli bra.

Det ble bedre enn bra! Tenk det… Dette ble altså så godt at det nesten var umulig å kontrollere seg, der vi satt og gaflet innpå den ene burgeren etter den andre, haha. Vi var faktisk ufyselig på et tidspunkt – SÅ godt var det. Oppskriften kommer her, og jeg tror faktisk at det skal godt gjøres å ikke like disse herlighetene her.

PASTABURGER MED BROKKOLI

IMG_0238

DU TRENGER (GIR 9 BURGERE)

250g pasta (jeg brukte pastaskruer i mangel på makaroni)  1 brokkoli  1 terning grønnsaksbuljong 2 ss hvetemel  2 ss olje eller vegetabilsk margarin  2 dl Oatly havrematfløte (en sort liten boks som finnes på de fleste dagligvarebutikker)  2 ss næringsgjær (veganeres svar på ost, haha! Denne finnes på diverse nettbutikker/helsekost)  2 ss soyasaus  Salt  Pepper  Chilikrydder  Griljermel  1 gul løk  3 fedd hvitløk  1,5 dl havregryn

IMG_0233

DETTE GJØR DU

1. Brekk opp brokkoli i små buketter. Kok pastaen etter anvisning på pakken, og la brokkolien koke med de siste 4 minuttene.

2. Varm margarin eller olje i en kjele. Visp inn mel, spe med havrematfløte mens det småkoker forsiktig, og visp inn næringsgjær, buljong, soyasaus og muskat. Smak til med chili, salt og pepper.

3. Ha løk og hvitløk i en bolle sammen med litt chili, salt og pepper. Bland og mos til en jevn masse med stavmikser.

4. Når pasta og brokkoli er ferdig kokt, blander du dette sammen med løken. Finn frem stavmikser enda en  gang, og mos det hele sammen. Pass på at du bevarer litt av pastabitene, og at blandingen ikke blir altfor most.

5. Vend inn den hvite sausen samt havregryn, og la hele blandingen stå og hvile i ca. 5 minutter.

6. Form burgere av farsen, og vend dem i griljermel. Stek dem deretter gyldne og sprø på begge sider i litt olje.

7. Server alene eller med en frisk salat. Disse er nemlig så god at du ikke trenger tilbehør!

IMG_0225

IMG_0236

Yuummyyyy!

Nå skal jeg hive meg i dusjen og ta turen til Dajana. Hun skal sminke meg i dag og slikt blir det video av, juuhuuuu! Bare til å glede seg – jeg som ikke bruker mye sminke, kommer jo til å bli en helt annen person, haha.

Måtte dere få en nydelig dag så lenge, så sees vi veldig snart igjen ♥

Klem i fleng

Annonse