Annonse

OPPSKRIFT – PITAPIZZA

Hahaha, jeg ler like høyt hver gang jeg kommer med en oppskrift her på bloggen.. 

Jeg føler liksom at det er forbeholdt matbloggere, og de som vet hva de snakker om, og i tillegg vet hvordan man oppfører seg på et kjøkken. Jeg er ikke en av dem, det er det ingen tvil om, men så oppdaget jeg plutselig at flere av dere ønsket oppskrift på pitapizza, da jeg for noen uker siden skrev at jeg skulle trøkke et par sånne i nebbet.

«Hæ? Vet ikke folk hva pitapizza er for noe?«, tenke jeg i mitt stille sinn.. Til og med Belinda lurte på hva jeg hadde mekket ihop, og da begynte jeg virkelig å lure.. Hadde jeg funnet opp dette på egenhånd, liksom? Jeg skjønner ingenting, men her kommer altså en aldri så liten oppskrift på noe så enkelt og yummy som pitapizza.. Vi snakker pitabrød toppet med pizzafyll, så det er ikke snakk om noe banebrytende og innviklede greier dette her, haha. 

Det beste med pitapizza er at man kan lage så mange ulike varianter man ønsker, så her kan man få gleden av flere ulike smaker. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke som topping, men vi laget tre ulike varianter; 

Pizza nr. 1
Parmaskinke // Ruccola // Rødløk // Parmesan

Pizza nr. 2
Kjøttdeig // Chorizo // Rødløk

Pizza nr. 3
Chorizo // Kjøttdeig // Sopp // Cherrytomater //Rødløk

Fremgangsmåten er så enkel som å legge pitabrødene på bakepapir på rist, og deretter klæsje på tomatsaus og ost. Du topper hele herligheten med de ingrediensene du ønsker. Jeg legger alltid kjøtteigen under osten, mens både chorizo/pepperoni samt grønnsaker legges på osten. Skal du bruke parmaskinke, ruccola og parmesan, bør disse ingrediensene legges på pizzaen etter den er ferdig stekt. 

Sleng pitapizzaene inn i midten av oven, og la dem steke på 200 grader til osten er gyllen. Bruk gjerne varmluft! Jeg glemte å ta tiden, men regner med at steketid ligger på sånn ca. 10 minutter! Server med det samme pizzaene kommer ut av ovnen, gjerne toppet med en digg hvitløksdressing. 

Sånn.. Så enkelt kan det altså gjøres, og dette er perfekt når man skal lage pizza til seg selv. De store familiepizzaene blir ofte for store for en eller to personer, så da er pitapizza midt i blinken. 

Håper det smaker ♥

Klem i fleng

Annonse