Annonse

OPPSKRIFT – QUESADILLA

God morgen, lovelies ♥

Haha, da var jeg jaggu tilbake med ny oppskrift. La oss le like mye denne gangen, eller hva? Denne bloggen er jo som vi alle vet laaaaangt i fra en matblogg, men hvis jeg treffer på en rett, vet jeg at dere setter pris på at jeg deler oppskriften. Når jeg kan klare det, kan faktisk ALLE klare det, haha. 

Som jeg nevnte i sammendraget av uken som gikk, var forrige ukes craving mexikansk mat, og da spesielt quesadilla.. Hvorfor ikke bare mekke det sjæl, tenkte jeg da jeg stod på butikken, og det gjorde jeg for pokker. Dette var mye enklere enn hva jeg hadde sett for meg, i tillegg til at det smakte helt himmelsk. Shit, ass.. Nå begynner jeg å bli en racer på kjøkkenet, haha!


DU TRENGER:

Tortillalefser
Fyll: Revet ost // 1 stk. paprika // 1 boks maiskorn // 1 stk. rødløk // 2 stk. kyllingfilet (marineres som du selv ønsker)
Guacamole: 2 stk. avocado // 1/3 rødløk // 2 fedd hvitløk // 1/2 tomat  // 1/2 lime

DETTE GJØR DU:

GUACAMOLE
Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene. Både rødløk, hvitløksfedd og tomat skal være hakket opp i så små biter som mulig. Smak til med salt, pepper og lime. 

QUESADILLA
Skjær opp kyllingen i små biter. Mariner dem slik du ønsker, eller tilsett tacokrydder og vann når bitene er gjennomstekt. Sett til side og gå i gang med fyllet. 

Skjær opp rødløk og paprika i strimler. Fres dette i steikepannen sammen med mais i et par minutter. Her kan du selvfølgelig bruke det fyllet du selv ønsker, men denne kombinasjonen funker som bare rakkern til quesadillas. Bland kyllingen og grønnsakene sammen i en skål, og finn frem lefsene og en ny stekepanne. 

Mulig det er mest vanlig å lage quesadillas i ovnen, men jeg valgte å legge en lefse i en tørr stekepanne, og deretter legge på fyllet og ost. Legg en ny lefse på toppen av fyllet, og stek på svak varme til lefsen har fått litt farge. Snu hele opplegget og stek på andre side, til også denne lefsen har blitt fin i fargen, og til du merker at osten er smeltet. 

Legg hele herligheten på et skjærebrett og skjær opp som en pizza. Server umiddelbart med hjemmelaget guacamole og salza. (Om du liker sterk mat er jalapeño en perfekt topping) 

Yummyyyyy!

Så.. Det var dagens lille middagstips, haha! Håper det smaker ♥

LOVE 

Annonse