Annonse

OPPSKRIFT – SUPERDIGG VEGANSK PIZZA

God morgen, vakre venner ♥

En liten oppskrift innimellom slaga er på sin plass… Jeg vet at oppdateringene herfra kan være vanskelig å fordøye, så da tenkte jeg å bryte opp i all elendigheten med ei litta oppskrift.

Før avreise klarte jeg nemlig å mekke ihop en fantastisk digg pizza – vegansk, selvfølgelig, og denne oppskriften må jeg selvsagt dele med dere. Denne var altså sååå god, og jeg garanterer at denne vil falle i smak.

Nytes med god samvittighet!

SUPERDIGG VEGANSK PIZZA

IMG_0008a

DU TRENGER

Bunn: 3 dl fingervarmt vann  1 ts tørrgjær  2 ss olivenolje  1 liten ts salt  ca. 7 dl hvetemel

Pizzasaus: 1 boks grovhakkede tomater  3 ss tomatpuré  1 løk  2 fedd hvitløk  En neve frisk basilikum  1 boks cherrytomater  1/2 chili  Salt og pepper

Topping: Soltørkede tomater  Cherrytomater  Sopp  Ruccola  Rødløk  Vårløk  Vegansk ost

DETTE GJØR DU

1. Sett ovnen på 250 grader. Bland vann, gjær, olivenolje, salt og timian i en stor bakebolle. Spe med litt og litt av melet og elt til du har en smidig, såvidt ikke-klisset deig. Kanskje trenger du litt mer eller mindre mel enn oppgitt.

2. Dekk bakebollen og sett til heving på lunt sted, gjerne i vannbad. La den heve i ca 40 min, til omtrent dobbelt størrelse.

3. Mens deigen hever, fres hvitløk og chili i litt olivenolje i stekpannen. Tilsett løk hakket i små biter, og la dette kose seg til løken er gyllen. Bland inn hermetiske tomater, tomatpuré, basilikum og hakkede cherrytomater. La dette småkoke i ca. 25 minutter – smak til med salt og pepper. Gå i gang med å raspe osten.

4. Når deigen er ferdig hevet, trykk den ut på en bakepapirkledt stekeplate. Dekk med den deilige sausen som har hygget i en gryte, og topp det hele med resten av ingrediensene. Avslutt med den veganske osten, og stek pizzaen i ca. 15 minutter.

5. Server pizzaen toppet med friske cherrytomater, ruccola og pepper. Smaker også helt fantastisk toppet med pesto (oppskrift kommer)

IMG_0018

IMG_0020

Nå gjelder det å få organisert alt som ble handlet inn i går. Herregud for en storhandling, og det er takket være dere snille mennesker. Dere har bidratt med langt over 40.000 kroner, og det skal dere være så hinsides stolt av. Bilder av shoppingrunden publiseres senere, for det her MÅ dere se. Vi snakker tidenes villeste shoppingrunde – hurra!

Ha en strålende dag, skjønninger ♥

Klem i fleng

Annonse