Annonse

OPPSKRIFT: SUPERDIGGE VEGANSKE PANNEKAKER

Helgen nærmer seg med stormskritt, og jeg krysser fingrene for at denne kraftige forkjølelsen som har meldt sin ankomst, forsvinner før den tid. Stemmen er borte, halsen er vond, og det er i grunn bare skikkelig irriterende. For jeg er jo ikke skikkelig syk, liksom, men akkurat så dårlig at jeg i går ble nødt til å avlyse en fotoshoot med VG. Den er utsatt til i morgen, så nå jeg faktisk bare bli bedre, haha.

Jeg delte et bilde på Instagram av noen pannekaker jeg laget for et par dager siden, og da jeg spurte om dere var keen på oppskrift, var det 92% som sa ja! Så da tenkte jeg at det ville være perfekt å starte denne torsdagen med litt pannekakesnakk… Disse her? NAM! De er så latterlig gode!

Du trenger (12 middels store pannekaker): 

5 dl hvetemel  1 dl sukker  3 toppede ts bakepulver  En liten klype salt  2 ts vaniljesukker  4 ss vegansk smør (jeg sverger til Berit Nordstrand sitt rapskokos)  7 dl plantemelk (jeg brukte soyamelk i disse)

Dette gjør du:

1. Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret på middels varme.

2. Hell melk og smeltet smør i den tørre blandingen. Visp godt til det ikke er noen klumper i røren.

3. La pannekakerøren hvile i ca. 15 minutter. Den kan også stå over natten i kjøleskap – da blir pannekakene enda bedre og ekstra lett å steke.

4. Stek pannekakene på middels varme – et par minutter på hver side. Jeg bruker rapskokos i stekepannen, som fungerer utmerket.

5. Nytes varme, toppet med favorittsyltetøyet. Mums!

Jeg er godt i gang med svarene på spørsmålsrunden, som publiseres litt senere i dag. Disse skulle jo egentlig publiseres i går, men så stod vi plutselig å bygget spisebord i stedet, haha. Vi er sååå fornøyde med egen innsats – dette ble nemlig mye finere enn forventet!

Nyt dagen så lenge, vakre mennesker. Så skravles vi om noen timer ♥

Annonse