Annonse

OPPSKRIFT: SUPERGODE VEGANSKE SKILLINGSBOLLER

Fredag, fredaaag, freeedaaaaag! Jeg jubler for ukens beste dag, mens jeg sitter her og nyter lyden av fuglene som hygger i tikibaren. Solen skinner fra skyfri himmel, og fredagen kunne vel i grunn ikke vært bedre. Yay!

De som følger meg på Instagram, har fått med seg at jeg bakte boller i går kveld, og nå tenkte jeg at det var på tide å dele oppskriften. For vet dere hva? Disse bollene ble usaklig gode, og i tillegg så de jo faktisk ganske bra ut, haha. Det ble halvparten vanlige hveteboller, og halvparten skillingsboller. Skillingsboller, ja… Mange har prøvd å rette på meg… «Det heter kanelsnurr» sier de! Og jeg bare, «ikke pokker» ! Du kødder ikke med de gode, gammeldagse SKILLINGSBOLLENE, ass! Mohahaha.

Så… Her kommer oppskriften på noen supergode, veganske skillingsboller. Kanskje det er disse du vil servere til mammaen din på søndag? ♥

De ble ganske fine, eller hva? Jeg ble nesten litt overrasket selv… Skillingsboller har jeg aldri laget før, og når de både ser bra ut og smaker såpass digg, føler jeg jo nesten at skillingsboller er min ting. Det blir ikke siste gang jeg baker disse herlighetene her, for å si det sånn, haha!

Du trenger: 

Bolledeig: 9 dl hvetemel • 2 dl sukker • 0,5 ts salt • 2 ts malt kardemomme • 0,5 ts bakepulver • 2 ts vaniljesukker • 100 gram vegansmør (Jeg bruker rapskokos fra Berit Nordstrand) • 3,5 dl plantemelk (jeg brukte faktisk Oatly sin iKaffe da jeg var tom for andre alternativer, og dette funket utmerket) • 50 gram fersk gjær

Fyll: 4 rause spiseskjeer vegansmør • Kanel • Sukker

Dette gjør du: 

1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og bland den inn i melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

2. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter. Jeg setter alltid bollen på badegulvet!

3. Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Kjevle deigen ut til en stor firkant. Skjær gjerne bort ujevne kanter slik at resultatet blir så jevnt som mulig.

4. Smør på margarinen, og dryss et herlig lag med kanel og sukker utover frikanten.

5. Begynn på den ene siden og rull deigen inn til en fast pølse. Skjær rullen opp i stykker med en skarp kniv, med tykkelse på cirka 2-3 centimeter. Fordel disse utover stekebrettene.

6. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Etterhev bollene under plast 20-30 minutter. Stek deretter bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter. De blir plutselig brune, så følg med de siste minuttene.

7. Serveres lune og deilige! Gjerne med en kopp kakao og favorittserien på TV! Nyt ♥

Jeg har heldigvis fått smaken tilbake – litt av den i hvert fall! Dennis kan heldigvis bekrefte at bollene er sjukt digge, altså! Bak i vei, og kos deg glugg med boller i helgen ♥

Nå skal vi snart på 3D og 4D ultralyd, og vi gleder oss sååå! Blir spennende å se hvordan kompisen vår ser ut ♥ Tenk at han er her om bare to måneder? Det er helt vanvittig!

Annonse