Annonse

OPPSKRIFT – VEGANSK BURGER MED GUACAMOLE

Hei igjen, mine fine ♥

Er det noen som er klar for en ny oppskrift, eller?

Jeg ser at flere og flere velger mindre kjøtt, melk og egg, og at flere av dere ønsker å leke seg mer med mat fra planteriket. Herregud så glad jeg blir – dette er stas!

I dag tenkte jeg å dele en digg og enkel oppskrift til dere. Dette er for alle som ikke orker å lage mat fra bunnen, men som likevel ønsker en vegansk middag. Kall det gjerne vegan fast food, haha.

Planen var egentlig å lage heimelaga gulrotburger, men da jeg manglet noen ingredienser, ble det vegansk burger fra Hälsans Kök. Denne finner dere i frysedisken på bl.a. Rema 1000, og den smaker kjempegodt. Jeg har aldri vært noe særlig fan av burger, men det her? NAM!

Som tilbehør laget jeg guacamole og salsa, og det er helt villt hvor digg disse herlighetene her er til burgeren.

KNALLGOD VEGANSK BURGER

IMG_5176

DU TRENGER (4 BURGERE)

Veganske burgere fra Hälsans Kök  Pommes Frites  2 avokado  1 rødløk  5 tomater  2 fedd hvitløk  Crispysalat  1 lime  Burgerbrød

DETTE GJØR DU

1. Stek burgerne på svak varme i stekepanne med litt olje, mens friesen koser seg på et brett i ovnen.

2. Lag guacamole ved å mose avokado sammen med 1 fedd hvitløk. Hakk opp en rødløk i bittesmå biter, og bland halvparten, samt litt tomat (også i små biter),  sammen til en deilig blanding. Smak til med salt, pepper og saften av en lime. Sett til side i en liten skål.

3. Lag salsa ved å kutte tomatene opp i knøttsmå biter. Bland inn den andre halvdelen av rødløken, samt et fedd hvitløk. Smak til med salt, pepper og lime.

4. Server burger og fries med ønsket garnityr. Crispysalat, rødløk og paprika er perfekt når det hele toppes med guacamole og salsa. Dryss litt salt og pepper over friesen, og voilá – her har du en digg middag på 1-2-3!

IMG_5163

IMG_5173

Nå skal jeg komme meg ut av hus, og møte de fine jentene mine. Her har Dennis samlet gutta boys til FIFA, så da er det faktisk bare å skygge banen, haha.

Tusen takk for fine ord i forrige innlegg, forresten… Og tusen takk til alle dere som har vippset! Dere er gull verdt ♥

LOVE YOU

Annonse