Annonse

OPPSKRIFT: EN NY VEGANSK FAVORITT

Halleluja, jeg har fått en ny favorittrett – hjelpes dette er godt! Denne retten har jeg nå servert til både mamma, Jon, Dennis og Pay, og alle har sagt det samme; «dette smakte fantastisk godt». Så… Jeg er ganske sikker på at denne vil falle i smak hos flere av dere – i hvert fall om dere er like glad i sopp som meg. Retten er nemlig en skikkelig sopp-rett, som passer like godt i hverdagen, som på en søndag, om middagen skal være litt ekstra fin og smakfull. Inspirasjonen er hentet fra Vegetarbloggen, men jeg har gjort noen endringer som gjør retten ekstra yummy etter min smak. Denne må dere prøve!

KREMET SOPPSTUING MED HJEMMELAGET POTETSTAPPE

DU TRENGER (4 personer)

16 stk. sjampinjong  16 stk. aromasopp  Fersk timian  2 dl Oatly matfløte  2 stk. sjalottløk  5 store fedd hvitløk  1 ss chilisaus  Nøytral olje til steking  1 ss grov sennep  10 stk. mellomstore poteter (f.eks. Amadine)  3 ss soyasaus  1 ss paprikapulver  1 terning grønnsaksbuljong løst opp i 1 dl vann  2 ss vegansk smør (rapskokos)  2 dl havremelk  1 ss aromat  salt  pepper

DETTE GJØR DU

1. Vask potetene og skjær dem i mellomstore biter. Behold skallet på, og kok dem møre. Potetene kan stå å koke mens du går løs på alt det andre. Skallet gjør stappen ekstra smakfull og litt rustikk.

2. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær soppen i små biter. Varm opp olje i en panne, og la løken surre i noen minutter før du tilsetter soppen. Tilfør litt mer olje, og rør godt. La blandingen surre og godgjøre seg i noen minutter.

3. Dryss over paprikapulver, og tilsett soyasaus og sennep, mens du rører. Kok opp en dl. vann i en liten kjele, og la buljongterningen løse seg opp.

4. Vend buljongblandingen inn i soppen, og la det surre. Tilsett deretter matfløten, og la det hele småkoke i noen gode minutter. Smak til med salt, pepper og aromat. Klipp opp litt fersk timian, som du rører inn i blandingen. La det hele surre på svak varme mens du går løs på potetstappen.

5. Hell av vannet fra de ferdigkokte potetene. Bruk en sleiv til å mose potetene forsiktig, til du har fått en ønsket konsistens på stappen.

6. Tilsett havremelk og smør, og la blandingen småkoke. Smak til med en god klype salt og pepper.

7. Bruk et lite glass eller en form, til å forme potetstappen slik som på bildet under. Bruk en skje til å helle over litt og litt av soppblandingen, slik at det ser lekkert og delikat ut på tallerkenen.

8. Serveres umiddelbart, toppet med litt frisk timian.

Bon Appétit ♥

Nå skal jeg gjøre meg klar til bursdagsfeiring av 1-åringen Jaxon! Hjelpes som jeg gleder meg til å se den lille godgutten, og ikke minst til å se om han blir begeistret for gaven som Pay og jeg har kjøpt til han. Vi mener nemlig at vi har skutt gullfuglen, haha.

Nyt søndagen så lenge, så titter jeg innom med et bildedryss fra dagen litt senere.

Suss og klem

Annonse