Annonse

OPPSKRIFT: VEGANSK HUSMANNSKOST

NAM!

Jeg får faktisk vann i munnen når jeg tenker på gårsdagens middag, som smakte så godt atte hjelp. Noen ganger får jeg noen reale husmannskost-cravings, og det er faktisk superenkelt å lage også for veganere. I går falt valget på de veganske schnitzlene fra Hälsans Kök, som både Dennis og jeg synes er superyummy. Vi kombinerte disse med kokte poteter, brokkoli, ertestuing og brun saus – typisk norsk med andre ord.

VEGANSK HUSMANNSKOST MED KNALLGRØNN ERTESTUING OG BRUN SAUS

IMG_0417

DU TRENGER

Veganske schnitzler  Ønsket mengde poteter  1 liten brokkoli

Ertestuing: 1 pose frosne erter  1 ss smøre myk rapskokos  1 dl vann 1 terning grønnsaksbuljong  Salt  Pepper

Brun saus (4 dl): 4 ss vegansk margarin evt. olje  4 ss hvetemel  4 dl vann  2  grønnsaksbuljongterninger  5 ss soyasaus  1/2 ts malt muskat  Noen dråper sukkerkulør for brunfarge  Pepper  Salt

IMG_0433

DETTE GJØR DU

1. Kok opp vann til poteter, vask og skrell dem, og brekk brokkolien opp i buketter i ønsket størrelse. La denne koke sammen med potetene de siste 4 minuttene

2. Gå i gang med ertestuingen. Kok opp 1 dl vann, og tilsett de frosne ertene, samt buljong. La dette koke til ertene er møre, og bruk stavmikser for å mose det hele sammen til en fluffy og digg blanding. Smak til med salt og pepper.

3. Stek schnitzlene i ovenen etter anvisning på pakken.

4. Den brune sausen lager du vet å smelte margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp deretter inn melet – det tykner ganske fort. Spe med ca én og én desiliter av vannet mens du visper. Når det begynner å tykne, tilsett mer vann. Tilsett buljong, soyasaus, muskat og sukkerkulør underveis. Småkok og visp til sausen har passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

5.  Server umiddelbart, med en liten klype spirer.

YUMMY!

IMG_0415

Kanskje dette blir middagen din i dag?

Nå skal jeg pakke opp noen esker som akkurat kom inn døren fra Skinny Dip! HALLELUJA ♥

Sees senere, fininger!

VixenBlogAwards

Annonse