Annonse

OPPSKRIFT: VEGANSK LASAGNE MED LINSER

Altså… Jeg hadde aldri trodd at den lasagnen jeg mekket i full fart for noen timer siden, skulle bli så innmari god som den faktisk ble. Makan! Jeg rasket med meg noen linser og hermetiske tomater fra Rema 1000 – resten av ingrediensene hadde vi visst i skuffer og skap her hjemme, så dette ble rett og slett en grisebillig og superdigg middag som fortjener et eget innlegg her på bloggen.

Du trenger: 

2 bokser hermetiske tomater  1 boks med linser  1 gul løk  4 fedd hvitløk  Pastaplater  1 gulrot Soyasaus  2 ss tomatpuré  Div. ønsket krydder (vi brukte chilikrydder, paprikapulver, oregano, salt, pepper, gastromat og basilikum) Vegansk ost til topping (Vi elsker Violife for Pizza)  Noen klunker olje  1,5 dl vann • 2 terninger grønnsaksbuljong

Dette gjør du:

1. Sett ovnen på 220 grader. Hakk opp løk, hvitløk og gulrøtter i små biter, og la det surre i litt olje i en gryte.

2. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og la det hele koke i et par minutter før du tilsetter hermetiske tomater, linser og tomatpuré.

3. La det koke til gulrøttene blir møre, og smak til med krydderier og soyasaus. Et lite tips for ekstra god og spicy smak, er å tilsette noen t-skjeer sterk chilisaus som man får kjøpt på internasjonale kolonialer.

4. Bruk en stavmikser for å gi den herlige tomatblandingen en litt mer flytende konsistens, og legg blandingen lagvis med pastaplater i en ildfast form. Avslutt med tomatsaus – toppes deretter med raspet, vegansk ost.

5. Stekes i 20 minutter i midten av ovnen. La lasagnen hvile i noen minutter før du serverer – gjerne sammen med lune rundstykker.

Bon Appétit!

Nå skal vi kaste oss over restene, se en episode av en ny serie vi har begynt på, og deretter krype til køys. Jeg sovnet ikke før rundt to i natt, så i kveld satser jeg på å klare å sovne litt tidligere!

Måtte dere få en superfin kveld, rockeboller ♥

Annonse