Annonse

OPPSKRIFT: VEGISTERKAKER

Åhåj! Hjerter i øynene og vann i munnen – snakker vi!

Vegisterkaker smaker 100% jul! Jeg kunne i grunn ikke forstå at ris, blomkål og havregryn kunne gi nor særlig noe særlig smak av jul, men så feil kan man altså ta. Første kan jeg smakte vegisterkaker var jeg solgt – dette her skulle bli min soleklare julefavoritt. Nå har jeg omsider prøvd å lage dem selv, og disse ble enda bedre enn de jeg smakte første gangen.

kke bare smaker de helt fantastisk – de er også veldig enkel å lage. Og jeg som trodde det skulle være så mye styr? Neida… Ikke med disse herlighetene! Jeg fant oppskriften på Veganmisjonen, og deler den like så greit videre her på bloggen (Merk at jeg har gjort et par ørsmå endringer) . Disse du faktisk lage om du trenger å komme i skikkelig julestemning, hører du? ♥

Du trenger: 

2 dl hvit ris  1 stor blomkål, kuttet smått  2 dl små havregryn • 1-2 ts vegansk buljongpulver/evt. 1 terning  1 ts malt ingefærpulver • ca 1 ts revet muskatnøtt (bruk hel muskatnøtt og riv på rivjern, jeg brukte ca 2/3 av nøtten)  Pepper  Salt

Dette gjør du: 

1. Kok risen i dobbel mengde vann pluss 1 ts salt. Når den er ferdig kokt, kan du la den dampe bort resterende vann på svak varme uten lokk.

2. Kok blomkålen såvidt mør, sil av vannet.

3. Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljongpulver og krydder i en stor bakebolle og mos det med stavmikser til det er passe jevnt. Smak til med salt og pepper. Kanskje du også trenger bittelitt ekstra muskat?

4. Form vegisterkaker og stek i rapskokos fra Berit Nordstrand til de er gyllenbrune på begge sider.

5. Serveres med denne sausen, nykokte poteter, rødkål, rosenkål og kålrabistappe. Da snakker vi et realt julemåltid!

O jul med din glede! Gjett om vi skal spise vegisterkaker i dag, da!? Mens julemusikken spilles i bakgrunnen, selvfølgelig ♥ Kanskje vi til og med rekker en liten julefilm i kveld, etter at jeg har hentet mamma og Jon på flyplassen? De kommer hjem fra Spania i dag, så nå er liksom alt som det skal være. Blir jo helt feil at de er bortreist i julen, haha.

Har dere en fin dag?

Annonse