OPPSKRIFT: VERDENS BESTE VEGANSKE DESSERT

Halleluja, folkens! Jeg har klart å leke meg frem til det jeg faktisk tør omtale som den beste veganske desserten jeg noen sinne har smakt… Denne ble servert på jentenes julebord, og det så ut til at flesteparten likte den like godt som meg! Og så laget jeg den til Dennis i går – og han ELSKET den! Så denne desserten her serverer jeg også på julaften – himmel og hav så godt.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle denne desserten, men det er en slags krysning mellom Créme Brûlée og Panna Cotta. Så… Hvis du elsker vanilje og friske bær, da er dette desserten for deg.

DU TRENGER (6 porsjoner) : 

5 dl soyamelk • 5 dl soyafløte • 2 toppede ss agar-flak (naturlig, vegetar substitutt for gelatin, som lages av alger. Dette finner du på helsekosten) • 4 ss sukker • 2 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 2 vaniljestenger • En liten dæsj gurkemeie for å få litt farge (denne gir ingen bismak) • 1 ts kanel

Topping – Bringebærsalat: Denne deilige oppskriften fant jeg på Trines matblogg, og denne var perfekt til den søte, mektige desserten. Det var liksom noe med balansen som var helt optimal!

250 gram frosne eller friske bringebær • 4 ss sukker • Saften av 1/2 appelsin

DETTE GJØR DU:

1. Bland sammen soyamelk- og soyafløte i en kaserolle, og tilsett sukker, agar-flak, vanilje, gurkemeie og kanel. La dette koke opp mens du rører, og trekk deretter kaserollen bort fra platen.

Her er det viktig å smake seg frem – ønsker du at den skal være enda søtere, eller ha mer tydelig vaniljesmak, er det bare til å tilsette mer.

2. Hell blandingen over i 6 små former, og sett dem i kjøleskapet. La dem stå i minst 2 timer! Et tips er å lage dem dagen før, da blir de ekstra faste og smakfulle.

3. Legg bringebærene i en bolle med sukker og appelsinsaft. Vend forsiktig sammen og la salaten stå å trekke i minimum 30 minutter.

4. Ta formene ut av kjøleskapet like før servering, og legg et par skjeer bringebærsalat på toppen av Pana cotta/créme brûlée’en. Her kan bringebærsalaten også serveres i separate skåler, og så kan su servere créme brûlée’en på vanlig vis. Hell i så fall sukker over alle formene, og bruk brenneren for å karamellisere sukkeret.

Bon Appétit!

Nå har rødvinen kommet i glasset – det er jo tross alt jul, HE HE, og jeg skal nå rydde bort resten av lørdagens festivitas. Halve sofaen står jo fortsatt oppe på kontoret, og den kan jo i grunn være fin å få på plass, selv om jeg har begynt å få litt sansen for ekstra gulvplass, haha.

Hvordan har dere det i dag, fine venner?

Klem i fleng