Annonse

OPPSKRIFT: VIDUNDERLIG KREMET PASTA

Helloooo ♥

Er det én ting som er ekstra deilig ved å være hjemme igjen, så er det at jeg omsider kan lage nydelige veganske retter på eget kjøkken. At denne setningen i det hele tatt kommer fra meg, var det ingen som trodde for et år siden, men den veganske livsstilen har virkelig fått meg interessert i mat.

Jeg elsker å leke meg på kjøkkenet, og det beste er at alt som smaker så himla digg, faktisk er så forbanna bra for både helse og miljø. Det er heller ingen dyr som trenger å lide for at jeg skal få i meg middagen, og det føles rett og slett helt fantastisk!

I går laget jeg en nydelig pastarett, som falt i smak hos både Dennis og meg. Vi tømte gryten, og kommer til å lage den samme retten i dag, haha. SÅ god var den faktisk, og oppskriften ønsker jeg selvfølgelig å dele med dere!

KREMET PASTA MED BROKKOLI OG SOLTØRKEDE TOMATER

IMG_1324

DU TRENGER

250g pasta  1 brokkoli  2 terninger Grønnsaksbuljong  1/2 pakke soltørkede tomater  2 ss hvetemel  2 ss olje eller vegetabilsk margarin  4 dl Oatly havrematfløte (finnes på de fleste dagligvarebutikker)  4 ss næringsgjær (veganeres svar på ost, haha! Denne finnes på diverse nettbutikker/helsekost) 1/2 ts Malt muskat  Salt  Pepper  1 dl vann  4 ss soyasaus

DETTE GJØR DU

1. Brekk opp brokkoli i små buketter. Kok pastaen etter anvisning på pakken, og la brokkolien koke med de siste 4 minuttene.

2. Varm margarin eller olje i en kjele. Visp inn mel, spe med havrematfløte mens det småkoker forsiktig, og visp inn næringsgjær, buljong, soyasaus og muskat. Smak til med litt salt. Spe med vann hvis du synes sausen blir for tykk.

3. Bland inn sausen i pastaen og brokkolien, og server med et pepperdryss på toppen, og soltørket tomat oppskåret i smale strimler.

IMG_1317

IMG_1312

Nam, naaaam! Jeg kan faktisk garantere at denne faller i smak ♥

Nå blir det frokost her i heimen, før et møte klokken 11.00. Vi sees, skjønninger!

Annonse