Annonse

OPPSKRIFTEN PÅ ET LYKKELIG LIV

Aloha ♥

I dag har jeg dykket og svømt litt rundt i bloggarkivet, og der kom jeg over et viktig innlegg jeg skrev for et år siden. Dette trengte jeg å lese nå.. Jeg trengte denne reminderen så til de grader, og jeg er hundre prosent sikker på at denne teksten vil gjøre godt for mange der ute.  

Det handler om å finne en fin balanse i livet, være den beste versjonen av seg selv, leve ut noen drømmer og samtidig ta noen sjanser. Livet er for kort.. Så altfor, altfor kort. Noen ganger MÅ man bare hoppe i det, hoppe i det for å oppnå det man ønsker aller mest..

Under her er noen gode råd på veien mot suksess – på veien mot lykke! Jeg valgte å gi innlegget overskrifen; Oppskriften på et lykkelig liv. Hva som er et lykkelig liv er naturligvis veldig individuelt, men jeg er sikker på at mange av punktene under her vil fungere som en oppskrift for mange. 

Smil – Ikke la et dårlig øyeblikk ødelegge dagen din. Tenk på det som KUN et lite øyeblikk, ikke en dårlig dag. Stresset melder sin ankomst når listen over bekymringer er lengre enn listen over det du er takknemlig over, og lykken begynner når den sistnevnte listen er lengst. Finn noe å være takknemlig for i dag. Sørg for å sette pris på hva du har, og vær takknemlig for de små tingene i livet som betyr så mye.

Følg magefølelsen – Livet er for kort til å vente på at spennende ting skal skje, og hver dag er en ny sjanse til å forandre livet ditt. Enhver stor bragd starter med beslutningen om å prøve, og da gjelder det å stole på den lille stemmen inni hodet ditt som sier, «men tenk hvis…» og deretter kjøre på. Gi deg selv en fair sjanse. Du ville bli overrasket over hvor ofte » tenk hvis » fungerer. Det er ikke sikkert du vinner hver gang, men du taper som regel ingen ting på å prøve. Gjør det beste du kan hver dag, for å forbedre det du lærte i går.

Tro på dine egne evner – Du har alt du trenger inni deg til å bli en best mulig versjon av deg selv. Tro at du kan. Tro at du er i stand til å skyve hardere og lenger enn du har gjort før. Tro at du er ung nok, gammel nok, smart nok og sterk nok til å oppnå dine mål. 

Ta et steg videre i dag – Livet har ingen garanti, og en dag er vi ikke mer.. Uansett hvor dramatisk dette høres ut, så er nok dette dessverre den nakne sannheten. Spørsmålet er; Vil du velge å leve akkurat nå? Tenk litt over at livet ikke starter når  «dette eller dette er ordnet opp i.» Dette er din tid. Livet er nå. Gjør noe med det, og ikke vent det bort fra deg.

Prioriter dine mål – Hvis du ønsker å leve et lykkelig og fullverdig liv, må du binde deg til meningsfylte mål og ikke bare til mennesker og ting. Aldri gi opp på noe som er viktig for deg… Ikke fordi du fortsatt har i morgen for å starte eller prøve igjen, men fordi du kanskje ikke har i morgen i det hele tatt. Livet er kortere enn det noen ganger virker. Gjør at i dag teller. Om det så er et lite skritt hver dag, er et lite skritt et stort i den store sammenhengen. Ta fatt på et mål hver eneste dag, og avslutt dagen med ordet; «Check!»

Arbeid hardt selv når det gjør vondt – Husk, personlig vekst i alle samfunnslag er en langsom, jevn prosess, og du har faktisk rikelig med tid på deg til å bli den du ønsker å være i livet. Ikke nøy deg med mindre enn hva du tror du fortjener, eller mindre enn hva du vet at du kan være verdt. Til tross for de utfordringer du vil møte underveis gjelder det å aldri gi opp på deg selv. Du er modigere enn du tror, sterkere enn du synes, smartere enn du tror, og dobbelt så dyktig som du noensinne har forestilt deg. Hold det gående!

Oppretthold dine standarder – Ikke lat som om du ikke trenger kjærlighet og respekt når du faktisk har behov for dette. Ikke hold deg selv for narr ved å si alt er OK, når det ikke er det. Dropp også å prøve å overbevise deg selv om at du liker jobben din, om du vet så inderlig godt at du er i stand til mye bedre. Elsk deg selv nok til å aldri senke standarden for de gale grunnene.

Slå tilbake – Når du blir avvist fra noe godt, betyr det ofte at du blir omdirigert til noe bedre. Vær tålmodig. Vær positiv, og husk at uansett hvor mange feil du gjør eller hvor sakte fremgangen er, er du fortsatt langt foran alle som ikke prøver.

Vær oppriktig snill mot andre – Godhet i ord skaper tillit og motivasjon. Godhet i tenkning skaper positivitet og muligheter. Godhet i å gi skaper styrke og kjærlighet, og gjennom godhet har du muligheten til å gjøre en enorm forskjell i hvert liv du berører, inkludert ditt eget. Når du leder noen som er lost og forvirret, når du holder noen som er trist og sørgende, når du klemmer noen som har mistet alt sitt håp, vil du også føle deg selv sterkere. Spre rundt deg av godhet akkurat der du er. Det er disse små bitene som er satt sammen av godhet som sammen endrer verden.

Lev et liv med integritet og ære – Integritet er å velge dine handlinger basert på moralske verdier snarere enn personlig vinning. Det handler om å leve hederlig. Det handler om å gjøre det rette uansett hva, selv når ingen kommer til å vite om du gjorde det eller ikke. På slutten av dagen er ditt omdømme hva andre folk vet om deg. Din ære er hva du vet om deg selv.

Vær rar på din egen måte – Vi er alle rare, spesielt jeg, og livet er merkelig. Når vi finner noe vi brenner for og som gjør at vi ønsker å jobbe hardt, kaller vi dette lidenskap. Når vi finner noen som er like rare og skrullete som oss selv, og som vi finner gnisten og kemien med, kaller vi det kjærlighet. Hvis vi zoomer objektivet helt ut slik at vi kan se alle de rare folkene i verden gjøre sine rare ting, innser vi at det å være merkelig ikke er så rart likevel. Det er menneskets natur, og jeg elsker det!

Vær åpen for å elske – Din største oppgave er ikke å finne kjærligheten, men å oppdage og fjerne alle barrierer i deg selv som du har bygget opp mot den. Selvom man sitter på erfaringer som tilsier at alle menn er ubrukelige douche bags, og du har mistet alt håp på kjærlighet og menn generelt, vil det alltid finnes en eller annen der ute som vil få deg til å endre oppfatning. Plutselig står han der, og uansett hvor tåpelig det kan høres ut, så gjør han faktisk det. Ikke når du jakter som verst, men når du minst venter det. 

La ting som har skjedd tilhøre fortiden – Det å holde igjen på det som ikke lenger er, holder mange av oss tilbake. Noen av oss bruker mye tid på å tenke over fortiden og la den styre nåtiden. Ikke kast bort tid på å prøve å leve i en annen tid og på et annet sted. La det gå! Du må godta slutten av noe for å begynne å bygge noe nytt, så i dag oppfordrer jeg deg til å lukke noen gamle dører som fortsatt står åpen. Fortiden kan ikke endres, men den kan ødelegge nuet. Det er ikke verdt det.  

Ta deg tid til å bare være der du er – Du vil alltid gå glipp av noe, du kan ikke få alt, og det er helt greit. La det gå, og innse at du har det fint der du er NÅ. Det beste i livet er ikke et annet sted, det er akkurat der du er i dette øyeblikk. Du må akseptere at noen ting aldri vil bli ditt, og lære deg å sette pris på det som faktisk er ditt. Her snakker jeg av erfaring, og etter at jeg innså at det faktisk ikke var så himla ille å gå glipp av DEN festen, eller DÈT møbelsalget på Bohus, har jeg fått en ny og indre ro som gjør meg så uendelig godt.

Le ofte og elsk genuint – Respekter andre og døm mindre. Smil, vær en venn, sett pris på skjønnheten rundt deg uansett hvor du er, og se det gode i mennesker og situasjoner. Utforsk dine idéer, ta noen utfordringer, vær deg selv, vær rar, og elsk deg selv. Vær snill, ærlig, tro på dine egne evner, jobb hardt, reis ut i verden, nyt, følg magefølelsen og LEV.

Lerretet er ditt – en verden venter på deg!

 

Hva mener dere er oppskriften på et lykkelig liv? Finner der noen oppskrift i det hele tatt?

Klem i fleng ♥

Annonse