Annonse

PÅ ET DÅRLIG STED I LIVET

Dere har nok helt sikker merket det… Jeg er på et dårlig sted i livet, og det skinner igjennom på bloggen. I dag har jeg startet på seks ulike blogginnlegg, som alle havnet rett i søppelkassen da de var så dårlige at det ikke var noe vits i å skrive videre. Jeg hater å ha det sånn som dette – det suger ut all energi og livsgnist, og det blir nesten umulig å gjøre en god jobb. For hva går jobben min ut på egentlig? Jo… Nemlig å komme med inspirerende og kreativt innhold til dere, som gjør at dere føler at dere sitter igjen med noe, etter at dere har vært innom her. Det kan være følelsen av å være inspirert og glad, eller kanskje et økt engasjement for en bestemt sak? Noen blir kanskje sinte, men at dere sitter igjen med noe er viktig… Og når jeg ikke klarer å levere, vet jeg at dere ikke sitter igjen med noe som helst, og akkurat det tar knekken på meg. For hva har jeg da? Ingenting. Og da kan jeg jo faktisk bare legge ned hele bloggen…

Jeg har hatt en jævlig dårlig år. Jeg har faktisk hatt det jævlig dårlig helt siden i fjor da jeg ble slått konkurs. I tillegg er det så mye som har skjedd som dere ikke kjenner til, og jeg har prøvd så godt jeg bare kan å prøve å dekke over at jeg egentlig ikke har det bra. Dere vet at jeg er ærlig – jeg pynter aldri på sannheten, men i det siste har jeg gått litt bort i fra mine prinsipper, og prøvd å dekke over den faktiske tilstanden. I tillegg handler det jo om å ta tak i livets utfordringer, og prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er mye som påvirker meg negativt – alt i fra bransjen jeg er en del av og i hvilken retning samfunnet vårt er på vei, til andre ting som jeg ikke kan prate om. Og når det er noe man ikke kan prate om av ulike grunner, blir det så ufattelig vanskelig å vite hvordan jeg skal gripe det an, og hvordan jeg skal oppføre meg. Det er jo dette som er så utfordrende når man er offentlig, og når man tross alt av å drive en livsstilsblogg. Det er rett og slett helt forferdelig! Jeg er ingen rosablogger, og jeg klarer ikke å late som at livet er tipp topp når det er det stikk motsatte, selv om jeg av en eller annen merkelig grunn, har gjort et desperat forsøk på å gjøre nettopp dette den siste tiden. Skal jeg være helt ærlig? Livet suger! Det suger så hardt akkurat nå…

Apropos konkursen… Dette er nok noe av det tøffeste et menneske kan oppleve. Det er en enorm belasting mentalt sett, og at det har tatt et helt år for å få avsluttet konkursboet, burde faktisk ikke være lov. I over et år har jeg ventet på svar og resultater, og det er klart at det påvirker et menneske å ikke vite hva som skjer. Et år i uvisshet. Et år med hundre ubesvarte spørsmål. Det har tatt knekken på meg. Alt jeg ønsker er bare å få noen svar. Hvor mye skal jeg betale? Skal jeg betale noe i det hele tatt? Skal jeg i fengsel? Herregud så hard jeg jobbet og kjempet for å få realisert min store drøm, og så blir den bare revet bort fra meg og stappet i søppelsekker. Det er så groteskt at jeg har ikke ord.

Men… Det jeg i hvert fall vet, er at det er jeg som er ansvarlig for min egen lykke. Det er jeg som må styre skuten på rett kurs. I tillegg vet jeg at dette ikke er verdens undergang, og hvis jeg tenker på dem som virkelig har problemer i livet – sånn som dem som bor i et telt i en flykningleir i Hellas, så har jeg faktisk ikke en dritt å klage over. Dette er heldigvis bare en fase som jeg skal jobbe meg ut av, og så vet jeg at det er viktig å ha det skikkelig dårlig noen ganger. Det er jo dette som skal til for at man kan sette ekstra pris på de fine dagene. Av og til suger livet, og det er helt greit. Det er også helt greit å si det høyt! LIVET SUGER! La oss si det i kor – LIVET SUUUGEEER!

Det blir bedre. Mye bedre. Og jeg gleder meg sånn til jeg kommer over kneiken. Jeg tror den reisen vi legger ut på neste helg vil gjøre godt, og gi mye av livsgnisten tilbake. Og folkens? Vit at jeg skal gjøre mitt aller beste for å levere her inne hver eneste dag fremover, men vær litt tålmodige med meg, om innholdet suger like mye som livet, hah!

Takk for at noen av dere er her fremdeles – dere betyr så mye for meg ♥

Annonse