PÅ SKATTEJAKT I SAYULITA

//Lokal tid: 09.30

God morgen fra solfylte Sayulita ♥ Klokken nærmer seg 10.00 her i Mexico, og jeg har allerede ligget og slækket i hengekøyen siden litt over åtte. Jeg tror faktisk ikke vi har sovet noe særlig lenger enn dette gjennom hele ferien. Det har nok noe med jetlag å gjøre – og at vi akkurat rakk å snu døgnet etter Vegas, før vi skulle snu det tilbake igjen med 7 timer. Vi blir skikkelig trøtte mellom ti og elleve på kvelden, og skal jeg være helt ærlig er det utrolig digg å gå og legge seg før midnatt. Vi har begge fått altfor lite søvn de siste månedene, så på denne ferien får vi virkelig tatt igjen for alt det tapte.

I går startet dagen som i dag – opp før ni, og med en kopp rykende varm kaffe. I hjertekoppen, selvfølgelig. Fineste koppen, spør du meg. Deretter dro vi La Esperanza Restaurant for å spise en nydelig frokost. Jeg hadde hørt mye bra om dette stedet, som har mange veganske retter, og verken Dennis eller jeg ble skuffet. En knæsj grønn og supersunn juice, gjorde underverker for antydningen til Mexico-mage jeg hadde for et par dager siden, og den superdigge quinoa-salaten var rett og slett en innertier. Mums!

Etter frokosten var inntatt, vandret vi litt rundt her i fargeparadis… Denne lille turen resulterte i et skattejakt på et marked like i nærheten, hvor Dennis fikk kjøpt seg noen superfine Mexico-skjorter. De kalles nok ikke Mexico-skjorter, men dere vet sånne litt slække, men samtidig litt penere skjorter med litt mønster, hehe… SÅ fine! Og den eldre mannen som solgte dem til oss, var jo så skjønn og god at jeg var nummeret fra å gi han en klem da vi gikk. Å klemme ukjente mexicanere faller nok kanskje ikke i god jord, så det var nok for det beste at jeg droppet hele greien, hah. Jeg har virkelig en ting for gæmliser, ass… Tror kanskje jeg burde få meg en jobb på et sykehjem! Problemet er vel bare at jeg hadde gått rundt og grått hele tiden, og ikke vært i stand til å hjelpe en eneste en. Jeg får så vondt av dem, og knekker jo fullstendig sammen når de ikke har det bra… Skjønne, gamle mennesker ♥

På markedet kunne vi kjøpe alt fra klær og håndarbeid, til kunst, accessories, krydder, interiør, nøtter, og selvfølgelig tequila. Mexico er jo Tequilaens hjemland. For de som er interessert i litt info om tequila, så kan jeg videreformidle følgende tekst jeg fant på Wikipedia… Litt fakta er jo alltid stas!

Tequila ble først produsert på 1500-tallet. Aztekerne – som var et mesoamerikansk folk som dominerte det sentrale Mexico i århundrene før den spanske okkupasjonen i 1521 – hadde allerede laget pulque fra agaveplanten lenge før de spanske Conquistadorene kom til Mexico. Den type tequila som man kjenner til i dag, kom først i produksjon tidlig på 1800-tallet i Guadalajara, og det er først de senere tiår at etterspørselen etter tequila har økt internasjonalt. Selv om man i Norge kun får tak i noen få merker av tequila (med veldig varierende kvalitet), så finnes det over 600 forskjellige merker av tequila på markedet i Mexico. Jøsses! 600 merker, gitt… Det er ganske sjukt, og her nede får man alltid velge mellom flere forskjellige typer tequila når man bestiller en margarita. Anyways…

Vi droppet tequilaen, og valgte heller noen fargerike armbånd i stedet. You know me! Jeg og mine armbånd, hehe. I tillegg har denne turen gitt oss en haug av inspirasjon til hvordan vi ønsker å dekorere uteplassen når våren kommer, så vi kjøpte også med oss en nydelig hengestol og en hengekøye som kommer til å passe perfekt til den stilen vi ser for oss. Også stuen skal få seg en bitteliten makeover ved hjelp av små, enkle grep, og jeg gleder meg til vi får en mer bohemsk stil der hjemme. Jeg har alltid likt denne stilen skikkelig godt – spesielt når det kommer til interiør! Men nå er jeg liksom enda mer sikker på hvordan jeg vil at det skal se ut.

Etter en deilig time på det fargerike markedet, stakk vi på bar for å avslutte den lille shoppingrunden med – *trommevirvel* -Frozen Margaritas! Den beste av de beste er på en bare rett nedi gaten her, og den er rett og slett farlig god. Etter vi var kommet til bunnen av glasset, vandret vi videre i den lille byen. Jeg blir ikke lei av alle detaljene og fargene, og at kameraet har fått kjørt seg på denne turen, er det i hvert fall ingen tvil om!

Nå skal vi få i oss litt frokost, og litt senere i dag går turen videre til Puerto Vallarta. Her skal vi tilbringe de siste dagene før vi reiser hjem til kalde Norge, men før vi drar herfra er det et par ting jeg må kjøpe med meg. Det er så mange nydelige butikker her som selger råfine ringer med bohemsk touch, så i dag må jeg ut og snope litt, før vi stikker til PV. I tillegg har jeg i flere dager gått og siklet på en gigantisk drømmefanger som hadde passet perfekt hjemme hos oss, og jeg er sikker på at jeg kommer til å angre noe voldsomt om jeg ikke kjøper den. Jeg får høre litt med mannen, så får vi se hva det blir til.

Nyt lørdagen der hjemme, fine venner ♥ Håper helgen så langt har behandlet dere bra!