Annonse

PÅ TOPPEN AV HATLISTEN…

Ladies and gentlemen, la meg presentere tidens kjipeste flyselskap? RyanAir!

 

ÅÅÅh jeg får vondt i hele kroppen bare av å si ordet RyanAir, for jævligere flyselskap finnes ikke. Jeg er hundre prosent sikker på at vi er flere som deler den oppfatningen, men nå må jeg bare forklare hvor mye jeg hater dem, sånn èn gang for alle. Jeg har mange unge og flotte lesere, som kanskje blir reiselysten når de blir eldre. Dette er en oppfordring til å ALDRI fly med nettopp RyanAir. Jeg vet at jeg er litt i overkant negativ nå, men det driter jeg i. Hah!

 

For noen timer siden satte jeg meg i bilen, glad og fornøyd, med stor begeistring over at jeg var på vei til flyplassen for å dra videre til Danmark. Jeg ankommer flyplassen, finner en fin parkeringsplass, tusler inn på flyplassen, og foreløpig ser ting lyst ut. Jeg tenker hvor glad jeg er for å ha husket å printet ut reisedokumentene, for er det noe man vet med RyanAir, så er det at de krever en eller annen form for utskrift av billett. Da jeg ikke skal sjekke inn bagasje, går jeg direkte til sikkerhetskontrollen, hvor vaktene ser på passasjerene med et blikk som oser av stolthet. Stolthet fordi de liksom er så jævla tøff fordi de er vekter, og for at de på en eller annen stusselig måte liksom har en viss makt. Huff så trist, men la gå? De har jo tross alt uniform. Lite flatterende da, men greit. Jeg legger sakene mine i en boks og viser reisedokumenter og pass til vekteren. «Denne er ugyldig» sier han. «ugyldig, for pokker» svarer jeg raskt, mens jeg peker på billetten. «Det er jo billetten min! Hvordan i alle dager kan denne på noen som helst måte være ugyldig???» «Du må ha boardingpass, sier han med en sur stemme». Jeg tenker at fyfaenihelvettesatan jeg hater disse folka, mens jeg prøver å ta meg noen lunde sammen. Jeg går ned til innsjekk og viser dokumentene mine mens jeg spør forundret hvorfor disse ikke gjelder. Det har hun damen som sitter der ingen god forklaring på, men presiserer at jeg må ha dette forbanna boardingpasset. Hun gidder heller ikke hjelpe meg, siden hun da kan få en ENORM bot, og jeg tenker bare WTF. Bot for hva da? Slippe en passasjer med reisedokumenter inn til gaten?? ÅÅåh møkkakjerring. Hun henviser meg bort til informasjonen, hvor damene bak skranken er enda surere enn de i check-in. Jeg viser igjen billetten min, og prøver å forklare at dette var det eneste alternativet å printe ut da jeg booket billetten, og om hun ville være så snill å bare gi meg et bardingkort. 550 kroner kostet det! 550 føkkings kroner for et lite stykke papir. Kan dere tenke dere? Jeg bare «asså, her har jeg reisedokumenter printet ut, og du forlanger allikevel 550,- for å hjelpe meg??» så svarer hun med den mest sarkastiske stemmen i hele verden «Eh, hvis du vil reise på denne turen din, så..Eh» ÅÅåå jeg er så sur på dette tidspunktet. For dere skjønner det, fine mennesker, at man MÅ nemlig sjekke inn online med RyanAir, og for å sjekke inn online, MÅ du oppgi pass-detaljer. Og da tenker jeg? Siden man tross alt skal printe noe i forbindelse med booking av RyanAir-billetter, booker man gjerne billetten på et sted med printer, som f.eks. kontoret. Og hvem i alle dager har med seg pass på kontoret? HÆ? Og så lurer jeg på en ting til mht. til denne printingen. Er det liksom vanlig å ha en printer hjemme? For det har nemlig ikke jeg. Anyway? Jeg kommer meg til gaten, hvor jeg blir vitne til enda en tragisk handlig fra dette forjævlige flyselskapet. Foran meg står nemlig en jente, som faktisk har vært så flink å printe ut dette boardingpasset, men som ikke har pass med seg, kun vanlig ID, som forøvrig er mer enn nok på ALLE andre flyselskaper innenfor schengen. Denne stakkars jenten blir faktisk nektet adgang, idet nok en sur kjerring bak skranken peker ned på boardingpasset. Hun peker nå ned på en bitteliten tekst alá skriftstørrelse 8, hvor det tydeligvis står at pass er eneste godkjente ID. Jenten blir oppfordret til å kjøpe seg et nødpass til 1000,- men hun får ingen garanti for at hun kommer til å rekke flyet. Fy faen for noe dritt! Er det mulig??? 

 

Jeg smiler medfølende til henne før jeg beveger meg ut i flyet. Siden vi tross alt flyr med RyanAir, er det valgfritt hvor man vil sitte, og det er en utfording i seg selv. Jeg gir jo blanke faen i hvor jeg må sette meg, men 90% av de resterende passasjerene stormer inn i flyet for å være førstemann til å kapre favoritt setet, og da tenker jeg bare? Seriøst? Helt forbanna seriøst? Vi skal fly i èn time folkens, slapp av. Heldigvis for «business» mannen i billig dress, at han fikk sitte på 1C. Fremst. Midtgang! Mr., du flyr faktisk med RyanAir, så den dressen din og «stress-kofferten» hjelper liksom ikke. Ingen skikkelige business folk med noen lunde respekt for seg selv eller bedriften flyr med dette selskapet. 

 

Vi lander i Århus, og det er denne delen av en flygning som fasinerer meg mest. Dette med hva som skjer i øyeblikket lyset med ´fest setebeltet´, slukker. Da hopper alle passasjerene opp fra setene sine og bare: «Jeg mååå være først ut av dette flyet». Til og med de som sitter innerst ved vinduet, reiser seg, og i stedet for å chille i setet sitt blir de stående frmoverlent med hodet på skakke for å skue utover. Det er da jeg tenker: «Folkens, dere skal hente bagasje og må uansett vente på denne. Hvorfor i helvette haster det så jævlig å komme seg ut så fort?» Det er sånn, «unnskyld, unnskyld, jeg skal bare snike meg forbi deg, klatre over deg, og krype under mellom bena dine? Gidder du å flytte litt på deg eller?» Åååh. Jeg kan ikke fly mer. Jeg blir så inn i helvette irritert! Ihvertfall når det er RyanAir vi snakker om. ALDRI i livet om jeg NOEN gang (uansett hvor «billig» den billetten er) skal fly med dette flyselskapet igjen. ALDRI! 

 

SÅNN. Frustrasjonen er ute, og jeg er nå glad. Har dere tenkt over hvor deilig det noen ganger er å skrive ned det som irriterer deg? Man får det liksom ut av systemet, så nå har jeg det hundre ganger bedre. Jeg er jo tross alt i Danmark for å feire verdens beste jente, så dette blir ikke annet enn helt fantastisk. Gleder meg til alt vi har i vente, og i mellomtiden må jeg finne en printer. Så slipper jeg å betale nye 550 kroner når jeg skal hjem på mandag. Hahahah! Føkk deg, Ryan, I don`t like you, and I NEVER will. 

 

Kose dere gløgg, skjønninger. Det er heeeeelg! Hurraaa. 

Annonse